31 Mart 2012

Bornova'da Mizah Haftası!

BORNOVA BELEDİYESİ’NDEN “MİZAH HAFTASI”
Karikatür Ustası Turhan Selçuk anısına Bornova Belediyesi “Mizah Haftası” düzenliyor. 2 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek etkinlikler sergi açılışı ile başlayacak. Geçtiğimiz 4 ay boyunca Mustafa Yıldız tarafından sürdürülen Bornova Belediyesi Karikatür Atölyesinde üretilen karikatürlerden oluşan sergi kokteyli saat 18.30’de yapılacak. Ayrıca sergi karikatürlerinden albüm hazırlandı. Etkinliğe katılan sanatseverlere ücretsiz dağıtılacak. Daha sonra Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesinde Uykusuz Dergisinden Alpay Erdem bir gösteri sunacak. (Karder İzmir)

30 Mart 2012

İsmail Gülgeç Karikatür Sergisi!

İstanbul Karikatür ve Mizah Müzesi
Refik Saydam Caddesi
Tepebaşı, Beyoğlu - İSTANBUL
0 212 256 42 58 - 256 42 68

31/03/2012 - 30/04/2012

Muhittin Köroğlu
muhitcartoon@hotmail.com

29 Mart 2012

DeliDolu "Dopdolu" Geliyor, Hem de ÜCRETSİZ!!!

DeliDolu "Dopdolu" Geliyor, Hem de ÜCRETSİZ!!!
DeliDolu Mizah Dergisi, 1 Nisan 2012 Pazar günü yayında..
Delidolu Mizah Dergisi, bu defa tüm okuyucularının adreslerine kesinlikle hiçbir ücret beklentisi olmadan (ne kargo, ne de posta ücreti) postalanıyor.
Karikatürcü Mehmet Duru, "Sizde DeliDolu'yu ücretsiz elde etmek istiyorsanız, elektronik posta kutumuza kendi posta adresinizi yazın..
DeliDolu evinize kadar ücretsiz olarak gelsin..

DeliDolu mizahın e-mail adresi; abonedelidolu@gmail.com veya iskocus@gmail.com
Ayrıca karikatür çalışan veya
yazı yazabilen herkes, DeliDolu Mizah Dergisi'ne veya haberkarikatur@gmail.com adresine eserlerini gönderebiliyor..

Halim Utlu
halutlu@hotmail.com

Dikili'de 3.Karikatür Şenliği!

-büyük boyutta görmek için resimin üzerine tıklayınız-

DİKİLİ’DE 3.KARİKATÜR ŞENLİĞİ

1 Nisan Dünya Mizah Günü Dikili’de 3.kez yapılacak karikatür şenliği ile kutlanıyor. Etkinlikte sergi, söyleşi, atölye çalışmaları ve yarışmalar yapılacak. Karikatürcü Mustafa Yıldız tarafından 2 yıldır sürdürülen çalışmalara yüzlerce genç ve çocuk katılmıştı. Büyük ilgi gören etkinliğin bu yılda ayni canlılıkla sürmesi bekleniyor. 30 Mart Cuma Günü Atatürk Meydanında başlayacak etkinlik, 1 Nisan Pazar günü son bulacak. (Karder İzmir)

28 Mart 2012

2001’de Yayınlanan ‘Gerçeğin Karikatürü’

2001’de yayınlanan ‘gerçeğin karikatürü’

Levent Gültekin
Bugün ilginç bir karikatür yayınlıyorum. Dış politikanın, özellikle de Suriye’nin bu kadar yoğun bir şekilde gündemi işgal ettiği bir dönemde bu karikatürün ilginizi çekeceğini düşünüyorum.

Yukarda gördüğünüz karikatür bundan yaklaşık 11 yıl önce 11 Eylül saldırılarının hemen akabinde ABD’nin dış politikasına yön veren Foreign Affairs dergisinde yayınlandı.

Bu karikatür yayınlandığında ABD daha ne Afganistan’a, ne de Irak’a savaş açmıştı.

Yayınlandığı gün karikatüre bakarak söylenenlere 'komplo teorisi' deyip geçebilirdik. Gereksiz ve fazladan bir kıymet veriliyor hissine kapılabilirdik. Sonuçta bir karikatür.

Fakat bugün durum öyle değil. Çünkü aradan geçen zamanda ‘gerçeğin karikatürü’ halini aldı.

Karikatürdeki operasyonun bir kısmı geçen zaman zarfında gerçekleşti.
Tekrarlayayım: Afganistan ve Irak bu karikatür yayınlandığında henüz işgal edilmemişti. Sıralama değişmeden bu hedefler gerçekleştirildi.

Karikatürde de göreceğiniz gibi ABD askerinin “sıradaki” diyerek hedefe koyduğu, El Kaide (Afganistan) ve Irak’tan sonra 3. hedef Hizbullah olarak görünüyor. Suriye operasyonunun Hizbullah’ı zayıflatmak, desteksiz bırakmak, çökertmek, bir anlamda Hizbullah’ın kolunu kanadını kırmak niyetiyle yapıldığını anlatan batı kaynaklı yorumları hepimiz okuyoruz.

Karikatür bize Hizbullah’ın işi bittikten sonra sıranın İran’a geleceğini söylüyor. İran’ın da işi bittikten sonra sırada fesli bir ülke var. Peki kimi kastediyorlar bu fesle? Aklımıza Türkiye’nin gelmesi mi normal, yoksa bu durumu görmezden gelip “bizimle alakası yok” demek mi? Hangisi?

Levent Gültekin 'in yazısının devamını okumak için TIKLAYINIZ

27 Mart 2012

DeliDolu "Dopdolu" Geliyor!

DeliDolu "Dopdolu" Geliyor...
DeliDolu Mizah Dergisi 1 Nisan 2012 pazar günü yayında... Delidolu Mizah Dergisi bu defa tüm okuyucularının adreslerine kesinlikle hiçbir ücret beklemeksizin (ne kargo ne de posta ücreti) postalanıyor. Karikatürcü Mehmet Duru'nun verdiği bilgiye göre "Sizde Dergimizden ücretsiz elde etmek istiyorsanız elektronik posta kutumuza kendi posta adresinizi yazın..Delidolu evinize kadar ücretsiz olarak gelsin..Deli dolu Mizah Dergimizi edinmek için bize yazacağınız e-mail adresimiz
abonedelidolu@gmail.com

İsmail Kar
iskocus@gmail.com
http://www.ismailkar.com

26 Mart 2012

"Türkiye'de Kadın Olmak" Karikatür Sergisi Buca'da Açıldı!

BUCA SERGİSİ AÇILDI
“Türkiye’de Kadın Olmak” başlığı altıda açılan karikatür sergisi, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde görücüye çıktı. Buca Belediyesi Kültür Müdürü Nuray Ömür ve Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Yıldız’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından sergi ziyarete açıldı. Kalabalık bir davetliler topluluğunun yer aldığı sergi açılışında, İzmirli çizerlerde hazır bulundu. Büyük beğeni toplayan serginin, katalogu önümüzdeki günlerde basılacak.

İzmirli Çizerler

Sonay Yılmaz

Ayten Köse

Obur Mizah "Yer"ine Kavuştu!

“Sanal Alemde Mizahi Bir Bakış” sloganıyla 5,5 yıldır internet üzerinden yayını sürdüren karikatür sitesi Obur Mizah, Yer Güzel Sanat Projesi kapsamında mekanına kavuştu. 5,5 yıl boyunca birçok sergi ve etkinliğe imza atan Obur Mizah Ankara’daki mekanıyla daha kapsamlı etkinlikler için kolları sıvadı. Karikatüristlere ve karikatür sevenlere kapısı sonuna kadar açık olan mekan da, yeni dönemde çeşitli etkinlikler, sergiler ve projeler gerçekleştirecek olan Obur Mizah karikatür adına katkı sunmaya devam edecek.
Obur Mizah yolu Ankara’ya düşen herkesi bekliyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: oburmizah@gmail.com
Web: www.oburmizah.com
Adres: İlkyerleşim Mahallesi 2002 Sokak No:20 Batıkent/Ankara

Yer Güzel Sanat Projesi Nedir?
Yer bir güzel sanat atölyesidir. İki katlı kolektif üretim mekânıdır. İlk katı ortak proje alanıdır. Yer Gsp, sanatçılarla ve meraklılarıyla bu mekânda ortak projeler üretmeyi hayal eder. Üst katındaysa sanatçıların yeni görme deneyimleri üzerine çabaladıkları bireysel çalışma alanları bulunur.
Yer Gsp Atölyesi’nde Resim, Heykel, Desen ve Karikatür çalışmaları başlamıştır.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Telefon: 0312 385 07 80
e-posta: atolyeyer@gmail.com
Web: http://atolyeyer.blogspot.com
Facebook: www.facebook.com/yergsp

25 Mart 2012

FENAMİZAH'​ın 2. Sayısı Çıktı!

FENAMİZAH'IN NİSAN SAYISI YAYINDA!
İNTERNET ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ ÜCRETSİZ OKUYABİLİRSİNİZ!
Uluslararası mizah dergisi FENAMİZAH'ın yeni sayısı 40 sayfa...

Türkiye'den ve dünyadan tanınmış karikatürcülerin yanısıra genç çizerlerin çalışmalarının da bulunduğu dergide, ülke gündemini yansıtan karikatürler, çizgi-romanlar, bant karikatürler, mizah yazıları ve öyküsü, yarışmalar-duyurular yer alıyor.

Yayın yönetmenliğini Aziz Yavuzdoğan'ın yaptığı e-derginin Nisan-2012 sayısında yazılarıyla/çizgileriyle yer alanlar:

AİLE (Turkey):
AZİZ YAVUZDOĞAN, YURDAGÜN GÖKER, ERDOĞAN BAŞOL, RAŞİT YAKALI, ŞEVKET YALAZ, OSMAN YAVUZ İNAL, SEVDAKÂR ÇELİK, EKREM BORAZAN, AKDAĞ SAYDUT, CEM KOÇ, MUSTAFA YILDIZ, FARUK KARAÇAY, BİROL ÇÜN, ADNAN TAÇ, REFİK TİNİŞ, GÜLAY GARİP KOÇERDİN, ERHAN TIĞLI, HALİS DOKGÖZ, EMRAH ARIKAN, EMRE YILMAZ, SELİM TANRISEVEN, DERYA SAMUR, UĞUR PAMUK, MEHMET SAİM BİLGE, LEVENT DAĞAŞAN, HÜSEYİN YAZGAÇ, BAHADIR UÇAN, KEZİBAN ÖZKOL, İLKE EKBUL, MAHMUT YÜCEL, ÇAĞLA GAYRETLİ, GÖKÇEN EKE.

DOSTLAR (International):
JULI SANCHIS AGUADO, IGOR SMIRNOV, WESAM KHALİL, SZCZEPAN SADURSKİ, ALİ DİVANDARİ, HULE HANUSİC, ALEXANDER DUBOVSKY, MARK LYNCH, SABAHUDİN HADZİALİC, YOUNG SIK OH, VAHİD KERMANİ, PJKERIO, B.V.PANDURANGA RAO, MAKHMUD ESHONQULOV, SAFAA EL MOATY, İSMAİL KERA, MARIO MAGNETTI.

KONUK ŞAİR:
AHMET GÜNBAŞ.

Aylık olarak internet üzerinden ücretsiz-çevrimiçi okuyabileceğiniz FENAMİZAH e-dergi'yi, dilerseniz pdf dosyasını indirerek de arşivleyebilirsiniz.

FENAMİZAH e-dergi'yi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:
http://www.fenamizah.com/e_magazine/index.html

Azizi Yavuzdoğan
FENAMİZAH
http://www.fenamizah.com/
fenamizah@gmail.com

2. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri Sahiplerin​i Buldu!

24. 03. 2012 Cumartesi günü Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)'nun düzenlediği, bu sene Çizgi Roman Derneği (ÇRD)'nin destek verdiği 2. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri Sahiplerini küçük, eğlenceli bir toplantıyla sahiplerini buldu.Saat 16.00'da Kaan Comics'de bir araya gelen ÇROP, ÇRD, Çizgi Diyarı üyeleri ile ödüle layık görülen sanatçılar, araştırmacı, çevirmen ve editörler uygun bir başka cafeye geçtiler.

Haberin detayları ve diğer fotografları görmek için TIKLAYINIZ

Ç.R.O.P
croplatform@gmail.com

23 Mart 2012

"Türkiye'de Kadın Olmak" Karikatür Sergisi Buca'da!

“TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK” OLMAK SERGİSİ BUCA’DA
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliğinin Mart ayında düzenlediği “Kadın Konulu” karikatür sergilerinin sonuncusu Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde görücüye çıkıyor. Serginin açılış kokteyli 26 Mart Pazartesi Günü, Saat 18.00’de yapılacak.

74 çizerin 197 karikatürle katıldığı sergiler; Denizli, Manisa ve İzmir’in 3 farklı yerinde açılmıştı. Sergi 5 Nisan’a kadar açık kalacak. Tüm dostları sergi açılışına bekliyoruz.

Mustafa YILDIZ
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi
karderizmir@windowslive.com

21 Mart 2012

Mehmet Aslan Sergisi Açıldı!

MEHMET ASLAN SERGİSİ AÇILDI
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi, Mehmet Aslan’ın karikatür ve satirik heykeller sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kalabalık davetliler önünde açılan sergi büyük beğeni toplarken, sergilenen eserlerden oluşan katalog izleyicilere dağıtıldı.

Ön sözünü Ressam Bedri Karayağmurlar’ın kaleme aldığı katalogdaki yazının ilk paragrafı şöyle; “Mehmet Aslan sessiz kişiliği içinde sabırla üreten bir sanatçı. Neyi neden yaptığını bilmeyen, satmaktan başka derdi olmayanların tozu dumana kattığı boz bulanık havada içtenliğinden hiç ödün vermeden çalıştı. Sanatçılık denen şey yalnızca gösterişse söylenecek sözüm yok ama sanatçılık içtenlik, yaratıcılık, biçem oluşturma ve süreklilikse Mehmet Aslan bir sanatçıdır.”

Sergi 6 Nisan 2012 kadar görülebilir. (Karder İzmir)

20 Mart 2012

Gerze Belediyesi Karikatür Yarışması (01 Haziran 2012)

GERZE BELEDİYESİ “GERZE HACIKADI HOROZU” KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI
Gerze Belediyesi tarafından 6-7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan “Gerze Karikatür Festivali” kapsamında Sinop’un Gerze ilçesine özgü bir ırk olan ve soyu tükenme tehdidi altında bulunan “Gerze Hacıkadı Horozu ve Tavuğu”nu konu edinen bir karikatür yarışması düzenlenmiştir.
Yerli bir yumurta-et ırkı olan Gerze Hacıkadı Horozu parlak siyah tüylü, uzunca beyaz kulakçıklı ve çatal ibiklidir.. Gaga, incik, ayak deri ve pulları siyah, vücut derisi beyazdır. Tavuklarının yumurtası çift sarılıdır…
Yarışmanın düzenlenmesindeki amaç; Gerze’ye özgü yerli bir ırk olan “Gerze Hacıkadı Horozu”nun tanınması, korunması ve çoğaltılması yönünde bir itici güç oluşturmanın yanı sıra, karikatür evrenine bir de “tavuk-horoz” temasından yola çıkan özgün eserler kazandırabilmektir…

KURALLAR
1- Yarışma amatör ve profesyonel bütün sanatçılara açıktır.
2- Yarışmanın konusu “Gerze Hacıkadı Horozu”dur. (“Gerze Hacıkadı Horozu” ile ilgili görseller Google’da bulunabilir…)
3- Yarışmaya katılacak eserler yayımlanmış olabilir ancak daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
4- Yarışmaya katılacak eserler renkli veya siyah-beyaz olabilir. Teknik serbesttir.
5- Yarışmaya katılacak eserler orijinal olmalıdır. Islak imzalı olması koşuluyla dijital kopyalar da kabul edilir…
6- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler. Ancak bir çizere birden fazla ödül verilmez. 7- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutunda, olmalıdır.
8- Yarışmaya katılacak eserler 01 Haziran 2012 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar posta veya kargo yoluyla; “Karikatür Yarışması-Gerze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, GERZE-SİNOP” adresine ulaştırılmış olmalıdır.
10- Değerlendirme sonucunda; “Büyük ödül” olarak bir sanatçı Plaket kazanacak ve “6-7-8 Temmuz’da Gerze’de düzenlenecek Karikatür Festivaline –yol ve konaklama masrafları karşılanarak- davet edilecek, festival boyunca karikatürlerini sergileyebilecektir. Ayrıca 3 sanatçıya da “Başarı Ödülü” olarak plaket verilecektir…
12- Seçici kurulda; karikatür sanatçıları Aşkın ayrancıoğlu, E. Yaşar Babalık, Oğuz Gürel, Canol Kocagöz, Firuz Kutal, Raşit Yakalı ve Saadet Demir Yalçın bulunmaktadır.
13- Yarışmaya katılan karikatürler, Gerze Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü arşivinde kalacak afiş, takvim, broşür, dergi, gazete vb. organlarda yayımlanabilecektir. Bunun karşılığında eseri yayımlanan sanatçıya o yayından gönderilecektir.
14- Yarışmaya katılan karikatürlerden sergilenmeye değer bulunanlar 6-7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde Gerze karikatür Festivali’nde sergilenecektir…
15- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.

* Güzel eserleriyle Gerze Karikatür Festivali’ni zenginleştirecek olan tüm karikatür sanatçılarına teşekkürler, başarılar…

Aşkın Ayrancıoğlu
aayrancioglu@hotmail.com

17 Mart 2012

81 İlde "Sokakta Çizgi Roman Okuyoruz" Etkinliği!

81 İlde "Sokakta Çizgi Roman Okuyoruz" Etkinliği
48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 26 Mart Pazartesi günü 12.30-13.00 saatleri arasında 81 ilde şehir merkezlerinde, büyükşehirlerin ilçelerinde toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığıkonusunda farkındalık yaratmak için; kütüphaneciler, bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar hep birlikte Kitap okuyacağız. Kitap okuma etkinliğine; Okul Kütüphanecileri Derneği, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) ve Türkiye’nin birçok Üniversitesinde okuyan Toplum Gönüllüsü Gençler destek olacak.
Toplumun kütüphanelere, kitaba ilgisinin arttığıkütüphane haftasında; kütüphaneler, kütüphanecilerin dernekleri, birbirinden farklıetkinliklerle tüm Türkiye’de kütüphane haftasını coşkuyla kutlayacak.
48. Kütüphane Haftasının açılış günü, 26 Mart 2012 tarihinde saat 12.30-13.00 arasında 81 ilde eş zamanlı gerçekleşecek olan kitap okuma etkinliğimize ve “Bilgi Toplumu Çoğullaştırır” temasıyla kutlanacak olan kütüphane haftasında yapılacak tüm etkinliklere destek ve katılımınızı bekliyoruz. Gerçekleşecek kitap okuma etkinliğine ÇGYD yönetim kurulu olumlu cevap vermiştir. Yeni göndereceğim basın bültenlerinde ÇGYD'nin de Kitap Okuma Etkinliğine destek verdiğini belirteceğim. Hedef 81 İl ama kaç ilde hayata geçireceğiz onu zaman gösterecek. İllerde bu çalışmayı İl Halk Kütüphane Müdürlükleri de destek oluyor. Tüm Valiliklerle yazışmalar yapıldı, tüm eğitim ve kültür kurumlarına valiliklerce bilgi gönderildi.
26 Mart Pazartesi Günü Ankara'da Güven Park'da, İzmir'de Konak Saat Kulesi Önünde, İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde saat 12.30-13.00 arası kitap okuyacağız..
Diğer illerin bilgileri bize ulaştıkça paylaşacağım.
ÇGYD üyelerini bu çalışmada görmek bizleri mutlu edecektir.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi adına
Genel Başkan Yardımcısı
Aydın İleri

Not
1 - Katılacak olanlar lütfen croplatform@gmail.com adresine yazsın, buluşalım, tanışalım, eğlenelim :)
2 - Etkinlikte çekeceğiniz tüm fotoğrafları bekliyoruz :) Buradan paylaşalım, paylaştıkça çoğalalım!

Ümit Kireççi
croplatform@gmail.com
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/

14 Mart 2012

3. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri Oylaması Başlıyor!

2011 yılını daha fazla geçmeden ve okuduklarımızı unutmadan "ADAY GÖSTERME" çalışmalarını başlatmak istiyoruz bu sene.
Sadece Türkiye içinde basılan ve yayımlanmış eserleri kapsayan bu oylama için aşağıdaki kategorilere uygun bulduğunuz en az bir, en çok üç adayınızı
croplatform@gmail.com
adresine göndermeniz yeterli olacaktır.
Aday gönderme süresi 23 Nisan 2012 tarihinde sona erecek, her sene olduğu üzere verme işlemleri başlayacaktır.
Bu sene, 3. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri bir ilki gerçekleştirerek Uluslararası bir çizgi roman festivalinde ödülleri sahiplerine törenle, elden teslim edecektir!
Her sene daha iyisiyle ve daha güzeliyle çizgi romana hizmet eden ve çıtasını yükseltmek için uğraşan tüm Çizgi Roman Okurlarına sonsuz teşekkürler ediyoruz!
Adaylarınızı tez elden bekliyoruz...
Kısmetse geniş katılımla da törene :O)
Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) adına,
Ümit Kireççi
croplatform@gmail.com

Daha fazla bilgi ve kategoriler için:
http://cropcizgiromanodulleri.blogspot.com/

ÇİZGİ ROMAN OKURLARI PLATFORMU (ÇROP)
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/
http://cizgiromanokurlari.deviantart.com/

2.Uluslararası Yılmaz Güney Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

2. ULUSLAR ARASI YILMAZ GÜNEY KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği 2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen karikatür yarışması sonuçlandı. Sinema konulu karikatürler ve Yılmaz Güney Portreleri olmak üzere iki dalda düzenlenen 2. Uluslar arası Yılmaz Güney Karikatür Yarışmasına 35 ülkeden toplam 356 eser katıldı. Böylece Yılmaz Güney’in evrensel sinemacı kimliğiyle bütünleşen bir katılım çeşitliliği gerçekleşirken, değerli sanatçıların, değerli eserleriyle güzelleşen nitelikli bir karikatür etkinliği yaratılmış oldu…
Yarışmada Sinema Karikatürleri dalında 40, Yılmaz Güney Portreleri dalında da 20 adet eser sergilenmek üzere seçildi. 18 Yaşından küçük genç çizerler için verilmesi düşünülen “Umut Veren genç Çizer” ödülü –yeterli katılım olmadığından verilmedi… Bunun yerine “Yılmaz Güney Onur Ödülleri”nin sayısı arttırıldı…
Karikatür sanatçıları Paolo Dalponte (İtalya), Elena María Ospina Mejía (İspanya), Canol Kocagöz (Türkiye), Musa Gümüş (Türkiye), Kamil Yavuz (Türkiye) ve Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye)’ndan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ödül kazanan sanatçılar şu şekilde belirlendi:

ÖDÜLLER:
SİNEMA KONULU KARİKATÜRLER
YILMAZ GÜNEY ONUR ÖDÜLLERİ:
Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Oleksy Kustovsky (Ukrayna), Valentin Georgiev (Bulgaristan), Hamza Akın (Türkiye), Marian Avramescu (Romanya)

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:
Nodar Khodeli (Gürcistan)

PORTRE KARİKATÜRLER
YILMAZ GÜNEY ONUR ÖDÜLLERİ:
Yilmaz Guney Honor Awards:
Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Şevket Yalaz (Türkiye), Levent Gönenç (Türkiye), Kürşat Çoşgun (Türkiye), Raul Alfonso Grisales (Kolombiya)

YILMAZ GÜNEY ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ:
Haydar Bayar, Raif Damar

Aşkın Ayrancıoğlu
aayrancioglu@hotmail.com














Cem Koç'tan Hukuk Karikatürleri!



11 Mart 2012

Karikatürcüler Turhan Selçuk'u Kabri başında Andılar!

Turhan Selçuk'u ölümünün 2. yılında Hacıbektaş'taki mezarı başında andık.
Karikatürcüler Derneği'nin Kurucu Üyelerinden Onursal Başkanımız ve Türk karikatür sanatının yüzakı ustalarımızdan Turhan SELÇUK'u ölümünün 2. yılında andık.
Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki kabri başındaki anma ziyaretine, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, dernek sekreteri Aziz Yavuzdoğan ile İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon ve Çorum'dan karikatürcülerimiz; Erdoğan Bozok, Tonguç Yaşar, Meral Simer, Erdoğan Başol, Raşit Yakalı, Nuri Bilgin, Hasan Efe, Osman Yavuz İnal, Muammer Kotbaş, Adnan Taç, Hasan Seçkin, Mustafa Yıldız, Birol Çün, Salih Küçük, Abidin Köse, Lütfi Çakın, Ahmet Öztürklevent, Seçkin Temur, Nuhsal Işın ve Altan Özeskici katıldılar...
Turhan Selçuk'u 11 Mart 2010 tarihinde kaybetmiştik.

Haberle ilgili diğer fotografları görmek için TIKLAYINIZ

Aziz Yavuzdoğan
fenamizah@gmail.com

Oğuz Gürel'in Çizgileriyle Turhan Selçuk!

Ölümünün 2.yılında büyük usta TURHAN SELÇUK'a saygıyla!..

Oğuz Gürel
oguzgurel@gmail.com

06 Mart 2012

4.Uluslararası Fadjr Karikatür Yarışması ve Benzer Karikatür!

Oguz Gurel - Turkey - 2009

Raul Fernando Zuleta - Colombia - 2012
4th International Fadjr Cartoon & Caricature Contest - Cash Prize

04 Mart 2012

Rekor Katılımlı Sergiye Bekliyoruz!

REKOR KATILIMLI SERGİYE BEKLİYORUZ
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, 74 karikatüristin 197 karikatürle katıldığı “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” sergilerini önümüzdeki günlerde açıyor. Rekor sayılabilecek bir çizer katılımın olduğu sergi, yine rekor sayılabilecek 6 farklı noktada bu etkinliği gerçekleştiriyor. Sergiler başta Denizli, Manisa olmak üzere, İzmir’in 4 farklı yerinde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Sergilerimizin tarih, yer ve saatleri aşağıdır tüm dostları bekliyoruz.
Mustafa Yıldız- Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi

6 Mart - Teras Park Sinema Katı- Denizli Saat: 18.30
7 Mart - Ege Üniversitesi- Spor, sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı Fuaye Sergi Salonu- Bornova/ İzmir Saat: 16.30
8 Mart - Manisa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi- Manisa Saat: 14.00
8 Mart - Neşe ve Karikatür Müzesi- Alsancak/ İzmir Saat: 18.00
8 Mart - TAKSAV İzmir Şubesi- Konak/ İzmir Saat: 18.00
26 Mart - Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi- Buca/ İzmir Saat: 18.00

Karder İzmir
karderizmir@windowslive.com

02 Mart 2012

Maydanoz Mart Sayısı Çıktı!

MAYDANOZ MART SAYISI YİNE DOPDOLU!
İzmir’in Mizah Dergisi Maydanoz Mart Sayısını “Kadın” karikatürlerine ayırdı. Kapak karikatürünü Saadet Yalçın çizerken, 3. sayfasını “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar” günü nedeniyle bu konuya ayırdı. Bu sayıda da dergiye yeni yazar ve çizerler katıldı. Ahmet Önel “Mor Çatı” öyküsüyle yer alırken, Deniz Dokgöz “Korsan” köşesiyle dergiye renk kattı! Genç çizerlerden Ozan Aytaş köşe çizerken, Gürkan Aras kısa öykü yazdı. 43 yazar ve çizerin buluştuğu dergi, Nisan sayısı için kolları sıvadı. (Karder İzmir)