27 Nisan 2015

Çizgilerle ‘sev kardeşim’ dediler!..


Çizgilerle ‘sev kardeşim’ dediler
18’incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen karikatür yarışmasında derece alan ve mansiyon verilen çocuklara ödülleri törenle verildi…


Bu yıl 18. kez düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ödül ve mansiyonları törenle verildi. İlkokul 3, 4 ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine açık olan yarışma, şenliğin teması olan ‘sev kardeşim’ adıyla düzenlendi. Sevgi ve barış konusunu çizgileriyle anlatan 121 katılımcının 182 eserinin değerlendirilmesi sonucunda iki ayrı kategoride ödül ve mansiyon verildi.


İzmir Karikatürcüler Platformu Başkanı Mustafa Yıldız, Ressam-Karikatürist Ayten Köse, Karikatüristler Mehmet Ali Kaptı, Mustafa Bora, Özhan Mercan, Niyazi Yoltaş, Şenlik Komite Başkanı Aydın Tülü, Gaziemir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Sayköse ile Basın Danışmanı Hasan Dalgıç’tan oluşan jüri, ilkokul kategorisinde Şehit Cesur İlkokulu’ndan Akasya Tokmak, ortaokul kategorisinde de Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu’ndan Aygül Armağan’ın eserini birinci seçti.


Ödüller Başkan ve Kaymakam’dan
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kaymakam Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Meclis Üyeleri ve Şenlik Komite Üyeleri’nin de katıldığı törende yarışma birincileri ilkokul kategorisinde Şehit Cesur İlkokulu’ndan Akasya Tokmak ile ortaokul kategorisinde de Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu’ndan Aygül Armağan’a ödül olarak tablet verildi. Yarışmada ikincilik kazanan, ilkokul kategorisinde Melisa Doğan Çetinkaya ile Ortaokul kategorisinde Zeynep Gül ödül olarak fotoğraf makinesi sahibi oldu.  Yarışmanın üçüncüleri ilkokul kategorisinde Ayşenur Akpınar ile ortaokul kategorisinde Fatih Özçiftçi oyun konsolu kazandı. Mansiyon ödülü kazananlar ise puzzle setiyle ödüllendirildi. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder