27 Nisan 2015

Sezer Odabaşıoğlu'nu Anıyoruz!



"BİR ZAMANLAR" SEZER ODABAŞIOĞLU
31 Ocak 2015'de yitirdiğimiz Karikatürist- Yazar Sezer Odabaşıoğlu için "Edebiyatımızda Vefa İstasyonu" etkinlikleri kapsamında bir anma düzenleniyor. 29 Nisan Çarşamba Günü, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ki etkinlik saat 19.00’da başlayacak. Sahne Yönetimini Osman Akbaşak’ın üstlendiği etkinlikte konuşmacılar; Mevlüt Kaplan, Tacim Çiçek, Zübeyde Seven Turan, Mustafa Yıldız ve İlhan Soytürk olurken, şiirleriyle; Ferzan Sarpkaya, Hülya Deniz Ünal, Oğuz Tümbaş katılacak. Müzikleriyle; Selçuk Yılmaz ve ADD Konak şb. Korusu yer alacak. Ferhat İşlek ise görsel çalışmaları sunuyor. (Mustafa Yıldız)

SEZER ODABAŞIOĞLU (ÖZGEÇMİŞ)
         01.07.1948 tarihinde Akşehir’de doğdu. Çeşitli sanatsal etkinliklerde
bulunan sanatçının şiir, öykü ve günceleri çeşitliyayın organlarında yayınladı.1973 yılından bu yana karikatür çizen sanatçınınilk karikatürü Gırgır Mizah Dergisi’nde yayınlandı.
Daha sonraları Akbaba, Zühtü, Çivi, Sanat Rehberi,Yeni Çuval, Tebessüm, Karakare, Öğretmen Dünyası, Zeytin Ülkesinde Sanat, Yeşil Akşehir, Milliyet Sanat, Maydanoz, Neşeli ve Gülen Karabağlar vb. dergilerinde yer aldı.
Akşehir (Nasrettin Hoca), Gabrovo, Vercelli, Pescara,Knokke-Heist, Cuba, Ancona, Atina, Tokyo, Skopje,Mexico, Pıstoıa, Beringen, Trento, Amstelveen, Belgrad,Kruıshoumem, Duisburg, Foligno, Marostica, Gazi Magusa, Tayvan ve vb. gibiuluslar arası karikatür yarışma ve sergilerine katıldı.Karikatürleri, ulusal ve uluslar arası
karikatür sergi ve albümlerinde  yer aldı.On üç  kez  karikatür sergisi  açan  sanatçının  karikatürleri,
başta Tolentino  Dünya  Karikatür Müzesi’ne olmak  üzerebirçok  Dünya Karikatür  Müzesine alındı.
Katıldığı ulusal ve uluslar arası karikatür yarışmalarındaçeşitli ödüllere değer  görülen sanatçı,ayrıca -aç çocuklara yardım- amacıylabirkaç karikatürünün satış bedelininaçlıkla mücadele alanında kullanılmasından dolayı
“Waddingtons Cartoon Awards” tarafından“Onur Sertifikası” ile ödüllendirildi. Karabağlar Belediyesi tarafından "Yılın Mizahçısı" ödülünü aldı.Durakta Çizgi Var, (1989),Yaşayan Mizah Nasrettin Hoca,  (1998) ve Temiz Çevre Temiz  Yaşam, (2000),karikatür albümleri yayımlandı.Öğretmenlikten emekli olduktan sonraİzmir’e yerleşen Odabaşıoğlu, Karikatürcüler Derneği, Edebiyatçılar Derneği, MESAM ve BESAM üyesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder