10 Aralık 2010

16. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması (05 Şubat 2011)


16. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması - 2011

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğince düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl on altıncısı yapılıyor.

6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği işbirliğince düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl on altıncısı yapılıyor. Hem değerli karikatürcü Nehar Tüblek'i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak için sizleri bu yarışmaya katılmaya çağırıyoruz.

Yarışma Konusu: “DÜNYA HALİ”

Ödüller:
Birincilik Ödülü: 3.000 TL
İkincilik Ödülü: 2.500 TL
Üçüncülük Ödülü: 1.800 TL
3 Adet Mansiyon: Her biri 1.000 tl
Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü: 1.500 TL

Diğer Özel Ödüller:
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü, Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü, Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü, Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü, Dünya Yayıncılık Özel Ödülü, Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül, Genç Karikatürcüler Derneği Çocukları özendirme ödülleri,

(Özel ödüller; onur plaketi olarak verilecektir. Ancak özel ödül verecek olan kuruluşlar isterlerse, buna parasal bir katkıda da bulunabilirler.)

Seçici Kurul:
İsmail Ünal (Beşiktaş Belediye Başkanı), Kemal Çiloğlu (Beşiktaş Belediye Başkan Vekili), Tonguç Yaşar (Karikatürcü), Erdoğan Bozok (Karikatürcü), İbrahim Tapa (Karikatürcü), Aziz Yavuzdoğan (Karikatürcü), Ahmet Öztürklevent (Karikatürcü)

Son katılım tarihi:
05 Şubat 2011

Yazışma Adresi :
Şerife Ayvere Özmüş
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Nisbetiye Mah. Aytar Cad.
Başlık Sok. No: 1
Beşiktaş/İstanbul

Nehar Tüblek kimdir?
1924 yılındaYugoslavya’nın Manastır kentinde dünyaya geldi.Daha sonra Türkiye’ye yerleşen Nehar Tüblek’in ilk karikatürü 1943 yılında Amcabey dergisinde yayımlandı.O günden vefat ettiği güne kadar kendinikarikatüre adadı. Hafta, Yavrutürk, Yeni MecmuaKarikatür, Şaka, Amcabey ,Akbaba,Dolmuş,Çarşafdergileriyle Son Posta,Dünya,Akşam,Yeni Gazete,Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi.Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılanNehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılanuluslararası yarışmalarda da birçok ödül kazandı.İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediğiyarışmalrda başarı ödülleri, İtalya,Tolentinove Bordighea’da birincilik ve diğer ödüller,Kanada’da ve Yugoslavya’nın Üsküp kentinde deödüller elde etti.Beygirname ve Paşaname adlıiki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek,son olarak Dünya Gazetesi’nde çalışmaktaydı.6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat etti. (Karikatürcüler Derneği)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder