30 Ekim 2022

Karikatür Müzesi Yeni Yerinde

İzmir Karikatür Müzesi’nin 

yeni yerindeki ilk sergi açıldı 

 

Konak Belediyesi İzmir Karikatür Müzesi’nin, Türkan Saylan Kültür Merkezi içinde yer alan yeni yerindeki ilk sergisi izleyiciyle buluştu. Türkiye’nin önemli çizerlerinden Ergün Gündüz’ün İllüstrasyon Sanatı isimli sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Koordinatörü Sadık Pala ve jüri üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, sanatçı ve akademisyenlerin yanı sıra İzmirli Çizerler; Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Turan İyigün, Tufan Selçuk, Mehmet Aslan, Ercan Baysal, Zeynep Gargi, Murteza Albayrak, Kemal Buluş ve Uğur Günel ile çok sayıda sanatsever katıldı.  

 


Batur:  Kültür sanat mekanlarını sanatçıların emrine vermeye hazırız 

 

Karikatürist Ergün Gündüz’ün yaklaşık 50 yıllık sanat hayatında çizgisiyle yarattığı eserlerin yer aldığı sergi açılışında konuşan Başkan Batur, Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni depremden sonra güçlendirme ve teknik çalışmalarla daha kullanışlı, sanatseverlerin daha iyi faydalanabileceği bir mekan haline getirdiklerini belirtti. Daha önce mülkiyeti Kızılay’a ait tarihi bir binada yer alan ancak tahsis süresi bitince oradan taşınan İzmir Karikatür Müzesi’ni Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde hizmete açtıklarını ve daha güzel bir mekan haline getirdiklerini ifade etti.  Başkan Batur karikatür sanatçılarına seslenerek “Bu mekan sizin” dedi ve şunları söyledi: 

“Hedefimiz İzmir’de Konak’ta, kültür ve sanatı güçlendirmek, daha çok insana ulaşmasını sağlamak. Bir yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, bir yandan biz uğraşıyoruz. Kentteki kültür sanat etkinliklerinin ve bu tür mekanların artması kentteki yaşam seviyesinin, çağdaş yaşamın en güzel belirtileridir. Ergün Gündüz hocamıza da teşekkür ediyoruz.Hem Eflatun Nuri’de jüri üyeliğimizi yapıyor hem de eserlerini bugün bizimle paylaştı. Bu mekan sizin, siz sanatçıların. Sadık Pala önderliğinde karikatüristlerimiz hem atölye olarak kullanabilecekler hem etkinliklerini yapabilecekler. Bizler de bu tür mekanları sizlerin emirlerine vermeye hazırız. Güzel işler yapacağız, güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Birlikte Konak anlayışıyla yola çıktığımız Konak’ta, Konak Belediyesi sivil inisiyatifle, sivil toplumla birlikte hareket ediyoruz. Omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz Gazeteciler Cemiyeti’yle de güzel projeler yapıyoruz. Her şey gönlünüzce olsun. Bu mekan İzmir’de, Konak’ta güzel eserlere, güzel çalışmalara vesile olsun.” 

 

Gündüz: İlk serginin sahibi olmak beni çok mutlu etti 

 

İzmir Karikatür Müzesi’nin yeni yerindeki ilk serginin kendi eserlerinden oluşmasında büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ergün Gündüz, Başkan Batur ve ekibine teşekkür ederek,“Müzenin yeni yerindeki ilk sergisine sahip olmak beni çok mutlu etti. İstanbul’dan buraya mutlulukla geldim. Sevgili İzmirlilere teşekkür ederim. Burada geçmişten, Özal döneminden -o zaman çok Özal karikatürleri çiziyordum- o dönemden bugünkü çizgime kadar gelişen bir süreç bu sergi içinde yer alıyor. Umarım gözleriniz zevkle bakar ve sizi keyiflendirir. Bu nedenle Konak Belediyesi’ne, Belediye Başkanı’na ve emeği geçen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim; benimle birlikte epey emek verdiler, bu yüzden çok memnunum” dedi.  

Sergi yılsonuna kadar açık 

 

Açış konuşmalarının ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sanatçıyla birlikte sergiyi gezdi ve müzenin girişinde yer alan imza panosuna imza attı. Ergün Gündüz’ün İllüstrasyon Sanatı sergisi, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin ikinci katında hizmet veren İzmir Karikatür Müzesi’nde 30 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak.   


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder