09 Aralık 2015

ARES’ten Mektup!..

ARES’ten Mektup…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
7-14 Kasım 2015 tarihleri arasında Küba'nın başkenti Havana'da, Karikatürcüler Derneği ve Küba Karikatürcüler Derneği işbirliği ile gerçekleşen karikatür etkinliği ile ilgili sevgili dostumuz ARES'in düşüncelerini sizlerle paylaşıyoruz.
Havana’da Türk karikatürcülerinin sergisinin açılması Küba halkı ve özellikle Kübalı karikatürcüler açısından çok büyük bir başarı teşkil etmiştir.
Havana Sanat Tarihi Fakültesi’nde yapılan sergi açılışına Türkiye’nin Küba büyükelçisi, Havana Üniversitesi rektörü ve çok sayıda Kübalı ve yabancı yetkililer katıldı. Sergi,  öğrenciler ve öğretmenler için de Türk kültürünün ilginç bir dalını tanıma imkânı sağladı.
Türk karikatürcülerinin sergisini Küba’da başka birkaç yerde daha açmayı planlıyoruz. Dostlarımızın ve meslektaşlarımızın Küba’ya yaptıkları ziyaret bize genel olarak Türk karikatürünün tarihi ve günümüzdeki durumu hakkında bilgilenmemiz imkânını sundu. Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması katalogları ve İnsan Hakları Albümü Kübalı karikatürcüler tarafından büyük beğeni ile karşılandı ve bu eserler Küba’daki Mizah Müzesi, Sanat Tarihi Fakültesi, Küba Milli Kütüphanesi ve başka kültür kurumlarının koleksiyonlarının ayrılmaz parçaları olarak yerlerini aldılar.
Küba’nın en önemli mizah yayınlarının mensuplarıyla gerçekleştirilen buluşmalar, Gazeteciler Birliği’nde Türk meslektaşlarımız ile Kübalı karikatürcülerin verdikleri konferanslar, Mizah Müzesine yapılan ziyaret, sergi açılışı ve diğer etkinlikler ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulundu. Bu etkinlikler bizleri onurlandırdı ve gelecekte Kübalı ve Türk karikatürcüleri arasında daha da sıcak ilişkilerin geliştirilebileceği umudunu yarattı.
Aristides E. Hernandez GUERRERO
The oppening fo a turkish cartoonists exhibition in Havana was an amazing success for the cuban public mostly for cuban cartoonists. Held in the Art history faculty in Havana with the presence of the turkish ambassador in Cuba, the Havana University dean and many cuban and foreign authorities was also a great chance for the students and teachers to keep in touch with an interesting área of turkish culture. We planning to move this show in other galleries of Cuba in a few.
The visit of our friends and collegues give us an opportunity to know more about the history and about the actual situation of the turkish cartoon scene. the catalogues of the Nasreddin Hoca Contest and the Humas rights álbum were very well received for the cuban cartoonists and become now part of the collections of the humor museum, the art history faculty, the national library of Cuba and many other cuban cultural institutions.
Meetings in the most important humor publications in Cuba, lectures on the journalists union by our turkisn colleagues and cuban cartoonists, visit to the humor museum, oppening of exhibitions and many, many other activities were develop for our visitors in Cuba and we feel very honoured for this opportunity that we hope will develop a most close communication between cuban and turkish carttonists in the future.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder