06 Nisan 2022

Uyuz Mizah Gazetesi


UYUZ MİZAH GAZETESİ

İzmir’de günlük çıkan İz Gazete, Nisan ayından itibaren mizah gazetesi eki vermeye başladı. “Okurken kaşıntı yapan gazete” başlığı ile çıkan Uyuz Mizah Gazetesi her ayın ilk günü okuyucularıyla birlikte olacak. Şimdilik 4 sayfa olan gazetede birçok yazar ve çizerin imzası bulunuyor.

Gazete hakkında açıklama yapan İz Gazete Sahibi Ümit Kartal; “Karikatüristimiz Mustafa Yıldız, günlük çizgileriyle gazetemizde yer alıyor. Kendisiyle uzun süredir mizah dergisi çıkarmak gibi bir projemiz vardı. 1Nisan Dünya Şaka ve Mizah Gününde ilk sayısını çıkardığımız ‘Uyuz’ hakkında çok güzel dönüşler aldık. Haftalık çıkarmak gibi bir hedefimiz var. İleride mizah dergisine dönüştürmekte istiyoruz” dedi.

Uyuz Mizah Gazetesinin ilk sayısında yer alan yazar ve çizerler; Ahmet Zeki Yeşil, Aşkın Ayrancıoğlu, Aziz Yavuzdoğan, Birol Çün, Canol Kocagöz, Cemalettin Güzeloğlu, Cemil Açıkkol, Egemen Güvenışık, Erdoğan Oruç, Halil Ergun Urgan, Hasan Ceylan, Hayati Boyacıoğlu, Hüseyin Gani Merttürk, Hüseyin Haldun Civlez,  Kaan Saatçi, Mehmet Aslan, Mehmet Tevlim, Menekşe Çam, Mete Erden, Murat Asın, Murteza Albayrak, Mustafa Yıldız, Nuhsal Işın, Ömer Çam,  Önder Önerbay, Raşit Yakalı, Saadet Demir Yalçın, “Unutulmayan Ustalar” sayfasında Eflatun Nuri, Ayrıca Özel Apeas Karikatür Atölyesi öğrencilerinden çocuk çizerler yer alıyor.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder