07 Kasım 2008

Eflatun Nuri ve Talebeleri!


EFLATUN NURİ VE TALEBELERİ
Son yıllarda karikatür ve mizah Dünyasında sıkca isminden söz ettiren Saat Kulesi Karikatürcüler grubu çizerleri, her ay değişik mekanlarda bir araya gelme kararı aldı. Önümüzdeki ay İzmir'de yaşayan tüm çizerleride kapsayan bir toplantı düzenleyecek.
Toplantıdan çok gündemdeki mizah olaylarını tartışabilecek, karikatür adına herşeyi masaya yatırıp, sohbet edilebilecek bir ortamda buluşmayı hedefliyor.
Zafer Güven, Sezer Dönmez, Cemal İlkbahar, Sadık Pala, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Mete Erden son toplantıyı Pasaport'ta yaptılar. Bunun nedeni hocaları Eflatun Nuri adına toplanmışlardı. Eskiden de sık,sık burada toplanırlardı.(Siyah,beyaz fotoğrafta Mustafa Yıldız, Eflatun Nuri 80'li yıllarda).
Toplantıda 2009 yılında Eflatun Nuri'yi anma günleri düzenlenmesi, İstanbul ve İzmir'deki sanatcı, gazeteci ve sevenlerinin katıldığı söyleşilerin yapılması,"Eflatun Nuri ve Talebeleri" adına karma sergilerin açılması kararına vardılar. İzmir'de bir ilki gerçekleştiren 35 çizerle açtıkları sergiyi, önümüzdeki yıl çok daha fazla isimle yapacaklar. Belkide Dünyada benzeri olmayan, ayni kentte yaşayan 50-60 karikatür sevdalısı, usta ve genç çizerle rekora gidecekler.
Günlük bir gazetede mizah sayfası yapma kararıda alınan toplantıda, Karikatür ve mizah müzesininde 2009'da İzmir'e kazandırılması için girişimlerinin sonuçlandırılması istendi. Bu arada Kasım ve Aralık ayı sergi takvimide belli oldu. Balçova Kitap günlerinde "Deniz ve Çevre Kirliliği", Bartın İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü etkinliklerinde "Nasrettin Hoca 800 yaşında" sergisi açılacak. Aralık ayında ise; 1-20 tarihlerinde Amazon kitap evinde 18 çizerin katıldığı karma sergi,İzmir Devlet Opera ve Bale salonunda N.Hoca sergisi düzenlenecek.

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder