11 Eylül 2012

"Ekoloji ve Teknoloji" Konulu Ulusal Karikatür Yarışması (23 Kasım 2012)

‘’ Ekoloji ve Teknoloji ‘’ konulu Ulusal Karikatür Yarışması Şartnamesi

DÜZENLEYENLER:
Yarışma, Denizli Belediyesi’nin koordinasyonu, İssimo Home Tekstil öncülüğünde ve Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenmektedir.

KONU:
Bu gün teknoloji sahibi insan, doğanın kendiliğinden akışını da bozmaya başlamıştır. Bütün bunlar, çok kısa bir zaman sonra, doğanın insan olmaksızın dengesini koruyamayacağı bir evreye bizi ulaştıracaktır.
Öyleki, teknolojiyle bozulan ekolojik denge, yine teknolojiyle korunan bir dengeye dönüşecektir. Özellikle bunun altını çizen Denizli Belediyesi ve İssimo Home; doğaya ve yaşama saygı sınırları içinde belirlenen ilkelerin, insanın mutluluğu ve doğanın sürekliliği çerçevesinde biçimlendiğine dikkat çekerek, bir yandan kendi gereksinimlerimiz için, yeni teknolojik araçları üretirken öte yandan da onların doğaya ve dolayısıyla insana verdiği zararları minumuma indirmemiz gerektiğine dikkat çekmiştir.
İnsanları ve kurumları ekoloji ve teknolojinin dengeli uyumuna dikkatlerini çekmek için karikatür yarışmasının konusunu ‘’ Ekoloji ve Teknoloji ‘’ olarak belirlemiştir.

AMAÇ:
Geçmişten günümüze en iyi anlatım yollarından biri olan karikatür ile; Teknoloji, insan ve doğa arasında bir dengenin kurulması ve bunun geleceğe dönük olarak korunmasını çizgilerle anlatmaktır.

KATILIM KOŞULLARI:
• Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
• Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı ( ıslak imza ) olması gerekmektedir.
• Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
• Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
• Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte fotoğraflı özgeçmişlerini, adres, telefon ve e-posta bilgilerini de göndermelidir.
• Yarışmacılar en fazla 3(üç) adet karikatür gönderebilirler.
• Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. ( Ad, Soyad, Adres, Telefon, E-posta ). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
• 10-18 yaş arası genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
• Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak; adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırmalıdır.
• Katılımcılar eserlerini yalnızca belirlenmiş olduğu adrese göndereceklerdir. Bu adrese gönderilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
• Eserin gönderileceği zarfın üzerine ’’ Denizli Belediyesi – İssimo Home Karikatür Yarışması ’’ yazısı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak zarf, eserle birlikte, belirtilen adrese 23 Kasım 2012 Cuma mesai bitimine kadar gönderilmelidir.
• Jüri Toplanma Tarihi: 24 Kasım 2012 Cuma
• Yarışma sonuçları 26 Kasım 2012 ’ de açıklanacaktır.
• Yarışma sonuçları, ilgili karikatür siteleri ve www.issimo.com.tr ‘den öğrenilebilir.
• Ödüller, 7 Aralık 2012 Cuma günü hak sahiplerine verilecektir.
• Yarışma Jürisi’nin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, 7 – 14 Aralık 2012 Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sanat Merkezi’nde sergilenecektir.
• Denizli dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları, otel ücretleri yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.
• 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın sadece kendi yol masrafları karşılanacaktır. Anne, Baba vs. yol masrafları karşılanmayacaktır.
• Yol masrafları otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.
• Katılımcılar ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını Denizli Belediyesi ve İssimo Home ‘a devreder.
• Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Denizli Belediyesi ve İssimo Home tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir. Bu durumda yarışmaya katılanlara ayrıca ücret ödenmeyecektir. Yarışmacılar bu durumda hiçbir talepte bulunmayacaklardır.
• Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Denizli Belediyesi ve İssimo Home tarafından bir albümde toplanacaktır. Albümde karikatürü yayınlananlara telif ödenmeyecektir.
• Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, karikatürcüler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
Sanatçılarımıza başarılar dileriz.

SON BAŞVURU:
23 Kasım 2012 Cuma

SEÇİCİ KURUL:
OSMAN ZOLAN ( DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI )
HÜDAVERDİ OTAKLI ( DENİZLİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ)
İSMAİL YILMAZ ( İSSİMO HOME YÖNETİM KURULU BAŞKANI )
MUHİTTİN KÖROĞLU ( KARİKATÜRCÜ )
ŞEVKET YALAZ ( KARİKATÜRCÜ )
SAVAŞ ÜNLÜ ( MİZAH YAZARI )
ABDÜLKADİR USLU ( KARİKATÜRCÜ )
MEHMET SELÇUK ( KARİKATÜRCÜ – KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ DENİZLİ TEMSİLCİSİ )

ÖDÜLLER:
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 5000 TL.
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: 3500 TL.
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: 2000 TL.
ÜÇ ADET MANSİYON ÖDÜLÜ: 1000 TL.
18 YAŞ ALTI KATEGORİDE YARIŞAN 3 ( ÜÇ ) KİŞİYE 500 TL. VERİLECEKTİR.

“DENİZLİ BELEDİYESİ VE İSSİMO HOME ” TARAFINDAN YARIŞMAYA KATILAN TÜM KATILIMCILAR ADINA DENİZLİ’DE BİR HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAKTIR.

İLETİŞİM:
Hüdaverdi OTAKLI
ADRES : Denizli Belediyesi Altıntop Mahallesi Lise Cad. No: 2 20100 - DENİZLİ
Tel – Fax : 0258 264 50 21
E- Posta : hotakli@denizli.bel.tr
Web Adresi : http://www.denizli.bel.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder