12 Mart 2021

İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN CİHAN DEMİRCİ'YE KARİKATÜR ÖDÜLÜ!..


İSTANBUL TABİP ODASI'NIN "BASINDA SAĞLIK ÖDÜLLERİ"NDE KARİKATÜR ÖDÜLÜNÜ CİHAN DEMİRCİ KAZANDI!..


İstanbul Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Haftası kapsamında her yıl vermekte olduğu  "Basında Sağlık Ödülleri" geçen yıl alınan bir kararla, geçen yıl yitirdiğimiz Dr. Ali Özyurt'un anısına veriliyor. "Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri" kapsamında verilen ödüllerden "Karikatür Ödülü"nü geçen yıl Cumhuriyet gazetesinin 1. sayfasında yayınlanan "Pandemi ve çocuklar" konulu karikatür karikatürüyle Cihan Demirci kazandı. 

9 dalda ödül verilen "Dr. Ali Özyurt Sağlık Ödülleri"nin ödül töreni 13 Mart 2021, Cumartesi günü saat: 16.30-19.00 saatleri arasında İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

Cihan Demirci, İstanbul Tabip Odasının bu ödülü hakkında Mizahhaber aracılığıyla şunları söyledi:

"Ülkedeki ağır şartlar nedeniyle zaten sağlıklı bir şekilde yapamaz haline geldiğimiz yazar-çizerlik mesleğimiz 1 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada hayatı durduran felaket bir virüs sayesinde tamamen durmuştu. İçine düştüğümüz bu berbat, yıkıcı, moral bozucu dönemde özellikle de sadece salgın hastalıklarla değil, ülkeyi tamamen sarmış hastalıklı düşüncelerle de boğuşmak zorunda kalan sağlıkçılardan böyle bir ödül almak bu zor günlerde bana adeta ilaç gibi geldi. Ödül alan karikatürüm 6 Haziran 2020 tarihinde Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında yayınlanmıştı, o dönem gazetenin "Ciddiyet" mizah sayfasına 'Damdaki Mizahçı' başlığı altında yazılar yazıp, o yazılarla birlikte karikatür de çiziyordum. Bakın bu ödülün bence şöyle bir güzelliği daha var, ben bu ödül için başvurmuş biri değilim, yani katılıp da almadım bu ödülü, 43 yılı bulan yazar-çizerlik serüvenimde çok az yarışmaya katılmış ama pek çok yarışmanın jürisinde yer almış biriyim, seçici kurulun sizi layık bulması, bence bu tür ödüllerde sizin aday olup katılmanızdan daha da değerlidir, bu yüzden İstanbul Tabip Odasına ve seçici kurul üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yaşasın sağlıkçılar, yaşasın bizi yaşatmaya çalışanlar!.. "


HABERİN AYRINTILI LİNK ADRESİ: 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder