05 Mart 2022

İZMİR’DE “KADINA ŞİDDET” KARİKATÜRLERİ SERGİSİ



İZMİR’DE “KADINA ŞİDDET” KARİKATÜRLERİ SERGİSİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte İzmir Karikatürcüler Platformu karma karikatür sergisi açıyor. 38 çizerin 40 karikatürle yer aldığı sergi, 8 Mart 2022 günü İzmir Mimarlık Merkezi’nde saat 18.30’da açılacak. Aktivitede yazarlar Aslı Perker ve Tuna Kiremitçi "Kadının Var Olma Mücadelesi "  başlığı ile  söyleşi yapacak, son çıkan kitaplarını  kitapseverler için imzalayacaklar.

18 Mart’a kadar açık kalacak olan karikatür sergisinde yer alan çizerler; Ahmet Aykanat,Asuman  Küçükkantarcılar, Aşkın Ayrancıoğlu, Ayten Köse, Aytur Şahinbay, Aziz Yavuzdoğan, Bayram Bağcı, Birol Çün, Canol Kocagöz, Cem Çevikayak, Cemalettin Güzeloğlu, Deniz Dokgöz, Emre Yılmaz, Eray Özbek, Erdem Çolak, Ferit Avcı, Halit Kurtulmuş Aytoslu, Hasan Ceylan, Hayati Boyacıoğlu, Hilmi Şimşek, Kaan Saatci, Lütfü Çakın, Mehmet Beşir, Mehmet Kahraman, Mehmet Tevlim, Mehmet Zeber, Menekşe Çam, Mete Erden, Murteza Albayrak, Musa Keklik, Mustafa Yıldız, Niyazi Yoltaş, Nuhsal Işın, Ömer Çam, Önder Önerbay, Saadet Demir Yalçın, Sadık Pala, Yüksel Cengiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da bir diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde farklı etkinliklerle anılıyor. Dünya Kadınlar Günü'nün kökleri, işçi hakları hareketlerine dayanıyor ve 8 Mart Birleşmiş Milletler tarafından da Dünya Kadınlar Günü olarak kabul ediliyor.










 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder