29 Temmuz 2008

Çandarlı'da Kültür Ağırlıklı Festival!

ÇANDARLI’DA KÜLTÜR AĞIRLIKLI FESTİVAL

İzmir’in şirin beldesi Çandarlı’da bu yıl on ikincisi gerçekleştirilen Uluslar arası Çandarlı 12. Kültür ve Sanat Festivali kültürel ağırlıklı olması nedeniyle oldukça ilgi gördü. Kültürel söyleşilerin ve halk oyunlarının Çandarlı halkı, yöreye gelen tatilciler tarafından ilgi görmesi festivali düzenleyen Çandarlı Belediyesi yetkililerini sevindirdi. Festival çerçevesinde resim sergileri, Çanakkale Savaşı Sergisi, takı tasarımı sergisi, ebru sergisi, Nasrettin Hoca 800 Yaşında Karikatür sergisi ilgiyle izlendi.

Söyleşilerde Sağlıklı Yaşam, Şiir ve Müzik, Şiir ve Mizah, Amazonlar Kenti Çandarlı’da Turizm, Dünyada ve Türkiye’de Futbol, konuları halk tarafından ilgiyle izlendi.

İzmir Saat Kulesi Karikatür Topluluğunun Mustafa Yıldız öncülüğünde açtığı Nasrettin Hoca 800 Yaşında sergisi takdir topladı. Sergiyi izleyenlerin çoğu karikatürleri almak istediler. Yazar Savaş Ünlü’nün yönettiği “Şiir ve Müzik, Şiir ve Mizah” konulu söyleşiye katılanlar şiirler, türküler dinleyip bol bol da güldüler. Söyleşiye Mizah Yazarı Cihan Demirci, Şair Müslüm Çelik katıldılar. Tüm söyleşi ve toplantılara katılan Çandarlı Belediye Başkanı Hasan Aksoy, Beldemizi sanatın, kültürün merkezi yapmayı amaç edindik. Kültürel etkinlikleri aylara böleceğiz. Bu etkinliklerin oluşmasında katkısı olan Zabıta Amiri Mustafa Akkaş’a teşekkür ediyorum, dedi.

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder