05 Şubat 2009

"Hoşgörü" Sergisi Eskişehir'de!




“HOŞGÖRÜ” SERGİSİ ESKİŞEHİR'DE
EĞİTİM KARİKATÜRLERİ MÜZESİ'NDE

44 ülkeden, 140 karikatürist, 452 eserle “Kültürlerarası Hoşgörü”de buluştu.

Aktiffelsefe-Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, geleneksel olarak düzenlediği İstanbul Uluslararası Karikatür Festivali'nin 5.'sinde “Kültürlerarası Hoşgörü” temasını işledi. Dillerin farklılığını aşan karikatür sanatıyla; felsefi hayatı yansıtan “kültürlerarası hoşgörü” gündeme getirilerek, günümüzde insanlığın ihtiyacı olan erdemler hatırlatıldı.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nin gönüllü üyeleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen festivale tüm dünya karikatüristlerinin ilgisi büyük oldu. Festivale
44 ülkeden 140 karikatürcü, 452 eseriyle katıldı.

Çok ses getiren bu festivalin karikatürlerinden bir seçki şimdi Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde sergileniyor. 11 Şubat 2009 Çarşamba günü, Saat: 17.30'da, derneğin “Müzik Atelyesi” grubunun müzik dinletisi eşliğinde açılacak olan sergi 6 Marta kadar izlenebilecek.
Derneğin Eskişehir Şube Başkanı Ezgi Uzgel Özkan: Gittikçe fanatizmin arttığı ve hoşgörünün azaldığı bu zamanlarda kültürlerarası hoşgörüye dikkat çekmek istediklerini vurgularken, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne özellikle teşekkür etti. Serginin açıldığı Eğitim Karikatürleri Müzesi'ni çok beğendiğini söyleyen Özkan; “Böyle bir müzenin örneği yok, bu yapıyı yaşatan Anadolu Üniversitesi yönetimini tebrik ediyoruz” dedi.

Uluslararası düzeyde yoğun katılımın geleneksel hale geldiği Yeni Yüksektepe Karikatür Festivallerinin kısa tarihçesinden söz etmek gerekirse: 1996 yılında gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Karikatür Festivali'nin 1.si“serbest” konuda olmuştur. Bu sergi; 9 ülkeden 12 karikatüristin 36 eseriyle yapılmıştır. 2000 yılında yapılan 2. festivalde “Doğu-Batı” konusu verilmiş, 20 ülkeden 59 karikatürcü 143 eseriyle katılımda bulunmuştur. 2003 yılında yapılan “Su ve Yaşam” konulu 3. Uluslararası Karikatür Festivali'ne 34 ülkeden 102 sanatçı, 297 eser göndermiştir. 2005 yılında 4. Festivalde karikatürcüler “Küresel Isınma” konusunu ele almışlardır. 4. Festivale de 30 ülkeden 118 karikatürcü, 281 eseri ile katılmıştır.

Her festivalde güncel ve evrensel bir konuyu gündeme getirmeyi ilke edinen festival kurulu, festival sırasında paneller yapmış, dünya çapında tanınmış karikatürcüleri Türkiye'ye getirerek halkın ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Açılış: 11 Şubat 2009 Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 11 Şubat 2009 - 6 Mart 2009

YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ HAKKINDA...
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği 1989 yılında kurulmuş olup, gönüllülerden oluşan; ekonomik, siyasi ve dini bir nitelik taşımayan, bir felsefe ve kültür derneğidir.” Evrensel kardeşlik, karşılaştırmalı inceleme, kendini ve doğayı tanıma” ilkelerini benimseyen derneğin 10 ilde 22 şubesi bulunmaktadır.
Derneğin düzenlediği etkinlikler arasında; konferanslar, felsefe seminerleri, saydam gösterileri, şiir ve müzik dinletileri, sosyal yardım kampanyaları, fotoğraf yarışması, uluslararası karikatür festivali, masa tenisi turnuvası, Tai chi chuan, tiyatro çalışmaları ve gösterileri, kermesler, kültürel ve tarihi geziler, ağaçlandırma, çevre temizliği, orman yangınlarına karşı çalışmalar yer almaktadır.
Ayrıca üyelerinden oluşan GEA ekibi de Türkiye'de ve dünyada meydana gelen felaketlerde arama - kurtarma çalışmalarında bulunmaktadır. Bugüne kadar, Marmara, Düzce, Afyon, Tayvan, El Salvador, Hindistan, Bingöl, Cezayir, Sri Lanka'daki afetlerde aktif olarak görev almıştır.

Adres:
Arifiye Mah.
İnhisar Sok. No: 27
Eskişehir
Tel:(0222) 220 51 66)

EGITIM KARIKATURLERI MUZESI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder