25 Ağustos 2008

Yalova belediyesi 1.Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

Birincilik Ödülü:
MURAT GÖK

Yalova belediyesi 1.Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

Yalova Belediyesi karikatür sanatının gelişmesini sağlamak amacıyla başlattığı “Geri Dönüşümde İleri Bakış” konulu 1. Yalova Belediyesi Karikatür Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun başkanlığında, farklı gazetelerin çizerlerinin ve karikatüristlerinin bulunduğu jürinin değerlendirmesiyle birinciliği Yalova’dan Murat Gök, İkinciliği Bursa’dan Ebru Bulut, üçüncülüğü de Ankara’dan Ali Bulca aldı.

Jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme öncesinde basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Binicioğlu, Yalova’nın kültür-sanat alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini, ilk kez gerçekleşen bu karikatür yarışmasının da bu ilerlemenin devamı olduğunu dile getirdi. “Karikatür sanatının da yaygınlaşması konusunda desteğimiz tam” diyen Binicioğlu, “Geri Dönüşümde İleri Bakış konusuyla seçtiğimiz bu karikatür yarışmasının bizim için anlamı büyük. Çünkü Yalova Belediyesi olarak kent genelinde atıkların geri dönüşümünde önemli ilerlemeler kaydettik. Özellikle atık pillerin bertarafı konusunda yaptığımız çalışmalar toprağa karışan kimyasalların önüne geçmiş oldu” açıklamasını yaptı.

DEĞERLENDİRME SONUCU KAZANAN İSİMLER
1. Yalova Belediyesi Karikatür Yarışmasının değerlendirmesi Başkan Binicioğlu’nun başkanlığında Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan, Karikatüristler Tan Oral, Muammer Olcay, Hicabi Demirci, Şevket Yalaz Oğuz Gürel’in katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren değerlendirme sonunda kazanan isimler şöyle sıralandı:

Birincilik Ödülü: Murat Gök- Yalova
İkincilik Ödülü: Ebru Bulut- Bursa
Üçüncülük Ödülü: Ali Bulca- Ankara

Mansiyon: Bünyamin Başlar- Denizli
Mansiyon: Mehmet Kahraman- Bursa
Mansiyon: Murat İlhan- Samsun

Jüri Özel Ödülü: Engin Selçuk – Tokat
Özendirme Ödülü: Babür Karbey- Yalova

ÖDÜLLER 30 AĞUSTOS’TA VERİLECEK
Başkan Binicioğlu kazanan isimlerin 30 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek programla sahiplerine verileceğini ve yarışmaya katılan tüm eserlerin aynı gün sergileneceğini açıkladı.
Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşümde İleri Bakış" konulu karikatür yarışmasında birincilik derecesini kazanan 2 bin, ikincilik derecesini kazanan bin 500 ve üçüncülük derecesini kazanan kişi de bin YTL para ile ödüllendirilecek. Mansiyona değer görülen 3 kişi de 500'er YTL almaya hak kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder