15 Eylül 2008

Dındik Mizah dergisi 3. Yılına Girdi!

2 YILI GERİDE BIRAKIRKEN…
Merhaba, Bin bir bâdirelerden geçerek 25. sayımızı çıkararak 3. Yılımıza girdik. Anadolu'da bir mizah dergisi nasıl çıkar, nasıl tutunur, ne kadar yaşar? Dındik mizah dergisinin bu güne kadar gelişini anlatmaya kalksak herhalde sayfalar sürer. Dındik dergisi belki de yapılması zor bir işi başarmıştır. Bırakın Elazığ'ı; Anadolu'nun herhangi bir kentinde bu kadar uzun soluklu karikatür-mizah dergisinin yaşaması belki de bir ilktir.. Dındik; bütün baskılara, engellemelere, maddi zorluklara rağmen bunu başarmıştır.

Daha ilk sayısında bazı kişiler tarafından bürosu basılan, Eleştirdiği kurumlar tarafından kara listeye alınan dergimiz, Elazığ Valiliği tarafından 2007 yılında yazarımız Mahmut Kahraman'a soruşturma, 2008 yılında ise dergimizin kurucusu ve editörü Fethi Özdenk'e yazı ve karikatür çizme yasağı ile hala inatla ayakta kalmaya devam ediyor.

İki yılımızı bitirip 3. Yılımıza girerken bu süre içinde dergimize katkıda bulunan yazar, çizer ve gönlü bizle beraber olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu derginin yaşamasında büyük katkısı olan, iki senedir matbaa masrafımızı karşılayan Azim Ticaret sahibi sayın Aziz Çelik'e de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.Gülümseyen yüzünüz solmasın.

DINDİK DERGİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder