19 Eylül 2008

''İstanbul'da Bir Sürrealist Salvador Dali'' Sergisi!


'Salvador Dali' Sergisi İstanbul'da

Akbank Sponsorluğunda, Gala -Salvador Dali Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'İstanbul'da Bir Sürrealist Salvador Dali' sergisi, 20 Eylülde Sakıp Sabancı Müzesi'nde (Ssm) açılacak.

Akbank sponsorluğunda, Gala-Salvador Dali Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ''İstanbul'da Bir Sürrealist Salvador Dali'' sergisi, 20 Eylülde Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) açılacak.

Serginin açılışı dolayısıyla SSM'de düzenlenen basın toplantısında konuşan SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, cumartesi gününden itibaren sanatseverlere kapılarını açacak sergide, İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin yağlı boya tabloları, çizimleri, grafikleri, el yazmaları, fotoğrafları ve ona ait çeşitli belgelerin yer aldığını söyledi.

''Bu sergi, Gala-Salvador Dali Vakfının İspanya dışına verdiği en büyük sergi olma özelliği taşıyor'' diyen Ölçer, sergide Figueres'teki Dali Tiyatro Müzesinde sergilenmeyen pek çok eserin de yer aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Dali Sergisi Açacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın Sakıp Sabancı Müzesi'nde Salvador Dali Sergisi'nin açılışını yapacak.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın İstanbul'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk olarak Santral Müzesi'ni gezecek.

Kaynak:
TimeTurk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder