19 Eylül 2008

Zeytin Karikatürleri Yarışması Sonuçlandı!

Girne Belediyesi’nin 7. Uluslararası Zeytin Festivali çerçevesinde düzenlediği 1. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması sonuçlandı.

Jüri başkanlığını Amerikalı Prof. Dr. John Lent’in yaptığı jürinin, 42 ülkeden 204 sanatçının 372 eseri üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda,

Slovenya’dan Anton Buzetti’nin karikatürü 1’inci;
Bulgaristan’dan Dechko Nikolov’un karikatürü 2’inci
Sırbistan’dan Vladimir Stankovski’nin karikatürü 3’üncü seçildi.

Buzetti 1500 Euro nakit para ve Altın Zeytin ödülü, 2’inci olan Nikolov 1000 Euro ve Gümüş Zeytin ve 3’üncü olan Stankovski 750 Euro ve Bronz Zeytin ödülü kazanırken,
Türkiye’den

Atila Özer, “Uluslararası Karikatür Sanatı”,
Muammer Kotbaş da “Karikatür Vakfı”
ödülüne layık görüldüler.

Jüri ayrıca
Türkiye’den Kürşat Zaman,
Bulgaristan’dan Georgiev Valentin,
İtalya’dan Alessandro Gatto ile Paolo Dalponte,
Güney Kıbrıs’tan Igor Vartchenko,
İran’dan Shivin Gholipoov İvan,
Rusya’dan Yuri Manaev ve
KKTC’den Heidi Trautmann’ı Jüri Özel Ödülü’ne layık buldu.

Yarışmada Jüri özel ödülüne layık görülen sanatçılar da Bronz Zeytin almaya hak kazandı.

Prof. Dr. John Lent bugün Dome Hotel’de basın toplantısı düzenledi.

John Lent; Nezih Danyal (Türkiye), Ion Barbu (Romanya), Willem Rasing (Hollanda) ve KKTC’den Nidai Güngördü, Musa Kayra, Mustafa Tozakı, Mehmet Ulubatlı, Arif Albayrak, Derman Atik ve Hüseyin Çakmak’tan oluşan jüri üyeleri ve Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın da hazır bulunduğu toplantıda yarışmada dereceye giren eserleri açıkladı.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, 1. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Jüri Başkanı Prof. John Lent ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Hüseyin Çakmak’ın birer konuşma yaptığı etkinlikte jüri üyelerine plaket de verildi.

Dereceye giren eserler 10-16 Ekim tarihleri arasında Zeytinlik köyünde yer alacak 7’inci Uluslararası Zeytin Festivalinde sergilendikten sonra oluşturulacak albümde yayınlanacak.
Bu arada yarışmanın bugün açıklanan sonuçlarının, itiraz süresinin tamamlanmasından sonra 21 Eylül’de kesinlik kazanacak.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen uluslararası zeytin karikatürleri yarışmasına gösterilen yüksek katılımın sevindirici olduğu belirterek, amaçlarının yarışmayı ve katılım sayısını daha yüksek noktalara çıkarmak olduğunu söyledi.

Karikatür yarışmasının Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılması açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Aygın, yarışmaya emeği geçen Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ne ve seçici kurul üyelerine teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Hüseyin Çakmak ise büyük ilgi gösterilen yarışmayı gelecek yıllarda daha da geliştirip, dünyanın Girne’yi tanıyacağı bir boyuta çıkarmak istediklerini söyledi.

Sonuçların kesin olmayan sonuçlar olduğunu ve bir haftalık itiraz süresinin ardından kesinlik kazanacağını dile getiren Çakmak, bir takım kişilerin başkalarının karikatürlerini çizerek ödüller kazandığını, bir haftalık bekleme süresinin bunu önlemek için tüm dünyada uygulanan bir yöntem olduğunu anlattı.

Kaynak:
Karadeniz Mizah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder