27 Kasım 2008

Semih Poroy Eskişehir'de!

SEMİH POROY ESKİŞEHİR’DE
Semih Poroy'un FEKLAVYE sergisi; İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya’dan sonra Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde Eskişehir’de açıldı.
26 Kasım 2008 Çarşamba günü Saat: 17.30’da açılan sergi; Semih Poroy’un üç yıldan bu yana Cumhuriyet Kitap ekinde yayımlanan Feklavye çizimlerinden sadece 42si. Açılışta Anadolu Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. Zühtü ALTAN: “ Semih Poroy; usta bir karikatürcü. Vatan, Milliyet, Demokrat ve Cumhuriyet gazetelerinde, Varlık ve benzeri edebiyat dergilerinde çizdiği karikatürlerle 33 yıllık birikime sahip. Ve ayrıca Semih Poroy artık bizden biri gibi. 2005 yılında burada PORSUK adını verdiği bir sergi açmıştı. O sergide üniversitemiz ve Eskişehir’le ilgili karikatürler de vardı. Özel olarak çizdiği o karikatürleri müzemize bağışladı. Bunların dışında Semih Poroy, ustalarımız adına düzenlediğimiz anma günlerinde de hep yanımızda oldu. Çok yönlü desteğini sürdürmektedir. Teşekkür ederiz.” dedi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış sırasında Poroy da bir konuşma yaparak teşekkür etmiş, karikatür severlere “Feklavye” adlı kitabını da imzalamıştır.
Semih Poroy kişisel dostluklarıyla, profesyonel- amatör ilişkileriyle edebiyat ortamını iyi gözlemleyen biri. Edebiyat dünyasında pek çok tanıdığı var. Bu sergideki çizimleriyle o dünyanın arka planını, görünmeyen yüzünü karikatürleştirmiş. Bazen tek kare, çokça bant türündeki bu karikatürler basım-yayım dünyasında yaşanan olumlu- olumsuz iletişimin, kişisel iç hesaplaşmaların çıkmazlarını hicvediyor.
Açılış törenine üniversite öğrencileri, sanatseverler, öğretim üyeleri ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da katılmıştır.Açılışa mazereti nedeniyle katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen bir gün sonra ilk iş olarak Eğitim Karikatürleri Müzesi’ne giderek karikatürleri tek tek incelemiş ve sanatçıyla da sohbet etmiştir.
Sergi tatil günleri dışında saat; 9.00-18.00 saatleri arasında 31 Aralık’a kadar izlenebilecek.

EGITIM KARIKATURLERI MUZESI
ekm@anadolu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder