04 Mayıs 2010

“Ege’nin karşı kıyısından” Athanasios EFTHIMIADIS Karikatür Sergisi!

“Ege’nin karşı kıyısından” Athanasios EFTHIMIADIS Karikatür Sergisi
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi bu defa Yunanistan’dan bir karikatürcüyü konuk ediyor.
7 Mayıs Cuma günü saat; 17.30’da açılacak serginin adı; “Ege’nin karşı kıyısından”…
Bu sergide bir Yunan karikatürcünün Türklere uzak olmayan mizah anlayışı ve çizgileri sunuluyor. Gerçi iki komşu ülkede benzer kültürler elbette olacaktır ama asıl yakınlık bu sanatçının İstanbul’da doğmuş ve eğitimini Türkiye’de tamamlamış olması. O bizden biri gibi.

Athanasios EFTHIMIADIS ;1944 yılında İstanbul’da doğmuş, 1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirmiş. 1976’da şu anda yaşamakta olduğu Atina’ya yerleşmiş. Efthimiadis; karikatür çizmeye 1990’larda başlar. 2001’den bu yana uluslararası yarışmalara katılır. Bu yarışmalarda bugüne kadar 1994-95 Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü dahil 4’ü ulusal, 26’sı uluslararası olmak üzere 30 ödül kazanır. Yunanistan’ın yanı sıra Hırvatistan’da da sergiler açar ve eserleri 40’a yakın ülkede sergilenir. İspanya Mizah Akademisi’nin yayımladığı 20. Yüzyılın Çağdaş Grafik Mizah Sözlüğü’nde Efthimiadis’e yer verilir ve çalışmaları AB Grafik Mizah Müzesi’ne alınır. Efthimiadis; çeşitli ulusal ve uluslararası karikatür etkinlikleri de düzenliyor, yarışmalarda jüri üyesi oluyor.

2009 yılında yayımlanmış geniş kapsamlı “Karikatürce” adlı bir de albümü var. Halen (Karikatür Kuruluşları Federasyonu) FECO-Greece-Levadia Örgütü’nün Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Sergi 30 Mayıs’a kadar izlenebilecek. (EKM)

“Ege’nin karşı kıyısından”
Athanasios EFTHIMIADIS Karikatür Sergisi
Açılış: 7 Mayıs 2010 Cuma Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı - ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 7 Mayıs 2010 – 30 Mayıs 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder