08 Ağustos 2010

Pertev Ertün Bir Sergiyle Anıldı!

PERTEV ERTÜN BİR SERGİYLE ANILDI
Eskişehir’in ünlü karikatürcüsü Pertev ERTÜN’ü anmak için ölümünün birinci yıldönümünde Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde sergi düzenlendi. Eskişehir halkına karikatürü sevdiren, usta karikatürcüyü anma sergisinin açılışında dostları onu yalnız bırakmadı. Aşırı sıcak bir günde 6 Ağustos Cuma günü Saat:17.30’da geniş katılımlı bir törenle sergi açıldı.

Sergi açılışından

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüvit OKTAY; konuklara “hoş geldiniz” dedikten sonra “Karikatür; az çizgiyle çok şeyler anlatan bir sanattır. Akbaba dergisi benim koleksiyonunu yaptığım bir dergidir. Daha sonra Saksağan dergisi dikkatimi çekti. Pertev Ertün orada karikatürler çiziyordu. Bu sanata çok emeği geçti. Böyle bir üstadın aramızdan ayrılışının birinci yılında onu anmak ve üniversitemizin müzesinde bu değerli sanatçının eserlerini sergilemek bir görevdir. Bu görevi yerine getirmekten onur duyuyoruz. Sergiyi hazırlayanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi açılışından

Daha sonra Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz KARACA, bu anma sergisi için Ankara’dan gelen karikatür sanatçısı Sait MUNZUR, yakın dostları Erol BÜYÜKMERİÇ, Semih ESEN ve Beytullah HEPER, Pertev Ertün’le ilgili hatıralarını anlattılar.

Ertün Ailesi

Açılışta Pertev ERTÜN’ün eşi Ayten hanım, oğlu Mustafa, torunları ve yakın akrabaları da hazır bulundu. Aile adına konuşan Ayten ERTÜN; “Pertev çok iyi bir sanatçıydı. Portre karikatür yapmakta üstüne yoktu. Eskişehir’de herkesin portresini yaptı sadece benim portremi yapmadı. Ona ‘benim portremi niye yapmıyorsun?’ diye sorduğumda ‘Senin portreni kalbime çizdim’ diye yanıtlamıştı” dedi. 60 yıldan fazla bir süre karikatür çizmiş olan Pertev ERTÜN’ün anma sergisinde ustanın çeşitli dönemlerde çizdiği karikatürlerinden örnekler, kazandığı ödüller, fotoğraflar ve hakkında yazılmış yazılar sergileniyor. Sergi 25 Eylüle kadar devam edecek. (EKM)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder