27 Ocak 2012

İzmir Konulu Karikatür Sergisine Davet!

İzmir Konulu Karikatür Sergisine Davet!
Konak Belediyesi’nin Neşe ve Karikatür Müzesi’nde, 17 Nisan 2012 tarihinde İzmirli Karikatürcülerden İzmir Konulu Karikatür Sergisiaçılmasına ve 30 Hazirana dek sürmesine karar verilmiştir.
Yaş sınırı olmaksızın bütün İzmirli ve kendini İzmirli sayan karikatürcüleri bu sergiye karikatür göndermeye davet ediyoruz. Sergi, başvurular arasından seçilecek kırk kadar eserle açılacaktır.
Özenli bir albüm, gene katılan eserlerden oluşturulacak ve içindeki her sanatçıya bir nüshası sunulacaktır. Bu albümün İzmir’in karikatür tarihinde çok özel ve değerli bir yeri olması arzu edilmektedir.
Eserler iade edilmeyip, Müze arşivine bağış olarak kabul edilecek, albümde ve tanıtımlarda kullanılacaktır. Zaman içerisinde bu koleksiyondan ihtiyaca göre seçilen eserler, müellifi ile anlaşılarak Müze’nin diğer ticari ürünlerinde de kullanılabilecektir.

Konu:
Karikatürlerde, İzmir’e özgü en az bir öğe algılanabilmelidir. Bu öğeler, yapılar, adetler, bilinen kişi ya da olaylar, giyimler ve diğerlerinden oluşabilir.

Sayı:
Sanatçılar sergiye aday olarak en az iki eser vermelidirler.

Teknik ve boyut:
Eserlerin A3 (29,7 X 42 cm) boyutunda ve orijinal olması tercih nedenidir; ancak A4 (21 X 29,7cm) boyutunda da verilebilir.
Sayısal (Dijital) eserle katılmak isteyenler, ıslak imzalı baskılarla da katılabilirler; ancak eserlerini ayrıca A3 için 3500 X 5000, A4 için 2500 X 3500 piksel boyutlarında TIFF dosyaları halinde bir CDde toplayarak vermelidirler.
Eserlerin arkasına sanatçının adı, soyadı, işler telefon numarası ve e-adresi yazılmalıdır.

Ek belge:
Karikatürlerle birlikte, sanatçının bir fotoğrafı (jpg dosyası), içinde İzmir ile ilgili en az bir cümle bulunan ve yüz elli kelimeyi aşmayan bir yaşam öyküsü ile iletişim bilgileri de (Word dosyası) bir CD içinde verilmelidir (Sayısal eser verenler, karikatür CDsine ekleyebilirler). İletişim bilgilerinin albümde yayımlanmasının, sanatçıya ulaşmak isteyenler için yararlı olacağı düşünülmektedir.

Son teslim:
Eserlerin 15 Mart Perşembe günü mesai bitimine dek hasarsız biçimde müzeye elden teslimi ya da gönderilmiş olması gerekmektedir.

Adres:
Neşe ve Karikatür Müzesi,
Yüzbaşı Şerafettin Bey (1462)sok.
Alsancak-İzmir

Sergi ve albüme başka bir isim de konabilir, önerilerinizi hızla devreye girebilmesi için
pelinmumcu@hotmail.com
adresine bekliyoruz.

Neşe ve Karikatür Müzesi Yürütme Kurulu adına:
Mustafa Yıldız
karderizmir@windowslive.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder