05 Ocak 2012

İzmirli Karikatürcü İbrahim Tunçer Vefat Etti!

İzmirli Karikatürcü İbrahim Tunçer Vefat Etti!
İzmir’de 1983 yılında karikatürcüleri bir araya getirme çalışmalarımız kapsamında tanıştığımız İbrahim, o yıllarda her cumartesi günü saat 14.00 te İzmir Resim Heykel Galerisi’nde yaptığımız toplantılarımıza düzenli olarak katılırdı. Bir reklam ajansında grafiker olarak çalışıyordu. Sonradan spor malzemeleri-sağlık, kondüsyon cihazları sektöründe çalışmaya başladı. Belki kalemden, mürekkepten uzaklaşmasının sonucu olarak karikatürden de uzaklaştı. Eskisine göre daha seyrek olarak yolda rastlaştığımızda ayaküstü konuşmalarımızda, resim ve desen çalıştığını söylüyordu. Uzun yıllardan sonra 2009 yılında bir karikatür etkinliğimize katıldı. Yeniden karikatür üretmeye başladı. O yılın bir çok ortak çalışmasına katılmıştı. Ardından uzun süre sağlık sorunlarıyla boğuştu. Sıkıntılı günler yaşıyordu. Ölümünü ne yazık ki birkaç gün sonra öğrendim. Elimde onunla ilgili ne kadar malzeme olduğuna baktım. Birkaç karikatür, bir miktar fotoğraf vardı. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın, özellikle de belli bir arşiv çalışması yapmamış arkadaşlarımızın unutulup gitmesine gönlüm razı olmuyor. Elinde İbrahim’e ait karikatür, fotoğraf vb. malzeme olan arkadaşların birer kopyalarını ulaştırmalarını bekliyorum.

30 aralık 2011 günü yalnız yaşadığı İzmir-Güzelbahçe’deki evinde fenalaşarak yakınları tarafından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybeden İbrahim Tunçer, 31 aralık 2011 cumartesi Narlıdere ilçesi “Yukarı Narlıdere” mezarlığında defnedildi. İki kızı olan İbrahim Tunçer 1952 doğumluydu. 1983 yılında oluşan İzmirli Çizerler grubunun üretken üyelerindendi. Uzun bir aradan sonra iki yıl kadar önce karikatür çalışmalarına yeniden başlamış, 2009 yılı etkinliklerimizin bir çoğuna katılmıştı. Son bir yıldır ciddi sağlık sorunları bulunan arkadaşımız , Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği aylık toplantıları kapsamında, 24 eylül 2009 da bizleri evinde ağırlamıştı. Üzüntümüzü karikatür camiasıyla paylaşıyoruz.

Cem Koç
figencemkoc@gmail.com

Zeynep Gargi, İbrahim Tunçer, Baki Murat Top, Reyhan Çün, Birol Çün, Sadık Öztürk, Ozan Soydan, Şeref Güzel, Ayten Köse, Sezer Odabaşıoğlu

Ozan Soydan, Cem Koç, Doğan Tosun, Abidin Köse, Eray Özbek, Sadık Öztürk, Zeynep Gargi, İbrahim Tunçer

"Organ Bağışı" konulu sergiden



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder