20 Ocak 2012

Türk-Yunan Komşuluğu Karikatür Sergisi Sinop'ta Açılıyor!


TÜRK, YUNAN KOMŞULUĞU KARİKATÜR SERGİSİ 20 OCAK’TA SİNOP'DA AÇILIYOR
Karikatür Vakfı ve Yunanistan Karikatür Dostları Derneği, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu–II” -Kültür & Sanat Bileşeni Hibe Programı kapsamında yapılan çalıştaylar sonucunda çizilen karikatürlerden oluşan ‘Karikatürlerle Türk Yunan Komşuluğu’ konulu karikatür sergisi 20 Ocak Cuma günü saat 16'da Sinop'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılıyor.
Yunanlı karikatürcüler Nikos Triantafillou, Giannis Geroulias, Sofia Mitraki (Karachaliou), Antonis Passaris ve Türk karikatürcüler Tan Oral, Nezih Danyal, Kamil Masaraci, İzel Rozental, Ercan Akyol, Muhammet Şengöz’ün ve çocukların katılımıyla Atina ve Ankara’da çalıştaylar yaptılar. Çizilen karikatürler daha önce Ankara ve Atina’da sergilendi.
31 Ocak'a kadar sürecek sergi, halkların kültürlerinin en güçlü bölümü olan sanatı ve de özelinde kendi içinde de anlatımı en güçlü sanat dalı olan karikatürü kullanarak, unutulmak üzere olan ya da öne çıkarılmayan iki ülke arasındaki ortak yanları göstermeyi,duyurmayı amaçlamaktadır. (http://www.turkyunank.org/) - (Emre YILMAZ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder