14 Mart 2012

2.Uluslararası Yılmaz Güney Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

2. ULUSLAR ARASI YILMAZ GÜNEY KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği 2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen karikatür yarışması sonuçlandı. Sinema konulu karikatürler ve Yılmaz Güney Portreleri olmak üzere iki dalda düzenlenen 2. Uluslar arası Yılmaz Güney Karikatür Yarışmasına 35 ülkeden toplam 356 eser katıldı. Böylece Yılmaz Güney’in evrensel sinemacı kimliğiyle bütünleşen bir katılım çeşitliliği gerçekleşirken, değerli sanatçıların, değerli eserleriyle güzelleşen nitelikli bir karikatür etkinliği yaratılmış oldu…
Yarışmada Sinema Karikatürleri dalında 40, Yılmaz Güney Portreleri dalında da 20 adet eser sergilenmek üzere seçildi. 18 Yaşından küçük genç çizerler için verilmesi düşünülen “Umut Veren genç Çizer” ödülü –yeterli katılım olmadığından verilmedi… Bunun yerine “Yılmaz Güney Onur Ödülleri”nin sayısı arttırıldı…
Karikatür sanatçıları Paolo Dalponte (İtalya), Elena María Ospina Mejía (İspanya), Canol Kocagöz (Türkiye), Musa Gümüş (Türkiye), Kamil Yavuz (Türkiye) ve Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye)’ndan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ödül kazanan sanatçılar şu şekilde belirlendi:

ÖDÜLLER:
SİNEMA KONULU KARİKATÜRLER
YILMAZ GÜNEY ONUR ÖDÜLLERİ:
Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Oleksy Kustovsky (Ukrayna), Valentin Georgiev (Bulgaristan), Hamza Akın (Türkiye), Marian Avramescu (Romanya)

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:
Nodar Khodeli (Gürcistan)

PORTRE KARİKATÜRLER
YILMAZ GÜNEY ONUR ÖDÜLLERİ:
Yilmaz Guney Honor Awards:
Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Şevket Yalaz (Türkiye), Levent Gönenç (Türkiye), Kürşat Çoşgun (Türkiye), Raul Alfonso Grisales (Kolombiya)

YILMAZ GÜNEY ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ:
Haydar Bayar, Raif Damar

Aşkın Ayrancıoğlu
aayrancioglu@hotmail.com














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder