10 Nisan 2012

3. Karikatür Şenliği Sona Erdi!

3.KARİKATÜR ŞENLİĞİ SONA ERDİ
Şenliğin son gününde Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven çocuklarla şakalaştı, yaptıkları karikatürleri inceledi.
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Karikatür Şenliği’nin 3.ünsü karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödül töreniyle sona erdi.
Dikili’de yapılan 3.Karikatür Şenliği’nin son gününde Maydanoz Mizah Dergisi’nin “Komik Karikatür” sergisinin açıldığı Muammer Aksoy Parkı’nda karikatürist Mustafa Yıldız tarafından “Bir mizah dergisi yayına nasıl hazırlanıyor?” konulu söyleşi yapıldı. Söyleşi ardından “ŞAKA” konulu karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’inde katıldığı etkinlikte şenliğe katılan tüm çocuklara Özgüven tarafından teşekkür belgesi verildi. Dikili Belediye Tiyatrosu ise şenlik sırasında doğadaki çarpıklıkların, HES’lerin anlatıldığı “Kukla” adlı oyunu oynadılar. Oyun sonunda çocuklar Aliağa’da yapılmaya çalışılan Termik Santrallerini istemediklerini belirttiler.
3.kez yapılan karikatür şenliğinde çocuklar ile şakalaşan ve karikatürlerini inceleyen Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Karikatür çizmek çocuklarımızın mizah yönlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Onları düşünmeye ve yaşamdaki çarpıklıkları mizah yoluyla dile getirmeye yönlendiriyor. Bu sebeple düzenlediğimiz şenliği çok önemsiyor, katkıda bulunanlara Maydanoz ekibine, karikatürist Mustafa Yıldız’a, Kültür İşleri çalışanlarımıza ve katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan karikatürlerin genelde çevre sorunlarıyla ilgili olduğunu gözlemlediğini belirten Özgüven; “Çocuklarımız yaşamlarının kirletilmesini istemiyorlar. Bunu çizgileriyle de vurgulamışlar. Bunu mizah yoluyla bizlere anlatmaları çok önemli. Çünkü bu çocuklar bir gün büyüyecek ve yaşamlarını kirletenlerden hesap soracak” dedi.
Etkinlik sonunda etkinliğe katılan çocukların karikatürleri Muammer Aksoy Parkı’nda sergilendi. Karikatür yarışmasında dereceye giren karikatürler ise Maydanoz dergisinin Mayıs sayısında yayınlanacak. (Karder İzmir)







Sonay Yılmaz- Mustafa Yıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder