24 Nisan 2012

Ulusal Antalya Karikatür Yarışma Sergi ve Ödül Töreni 5 Mayıs’ta Yapılacak!

Kürşat Zaman - Altan Erbulak Özel Ödülü - 2012

Ulusal Antalya Karikatür Yarışma Sergi ve Ödül Töreni 5 Mayıs’ta Yapılacak!

(Halim Utlu) İlki geçen yıl gerçekleştirilen Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’nda (2012),3 bin TL’lik birincilik ödülünü Sait Munzur, 2 bin 300 TL’lik ikincilik ödülünü Mehmet Kahraman ve bin 700 TL’lik üçüncülük ödülünü de Oğuz Demir'in kazandığı yarışmanın sergi açılış tarihi belli oldu. Antalya Gençlik Şenliği etkinlikleri içerisinde yer alan sergi açılışı ve ödül töreni 5 Mayıs’ta yapılacak. Törenin ardından bu yılki yarışmada adına özel ödül verilen ve 1988'de yitirdiğimiz yazar karikatürist Altan Erbulak anısına "Bir sıcak kahkaha" adlı görsel sunumlu, bir anma söyleşisi yapılacak.

Küçükkantarcılar ve Çam, 1000'erTL’lik mansiyonu paylaştı.
Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki 2011'de gerçekleştirilen bu yılki yarışmaya, 275 karikatürcü, 493 karikatürle başvurdu. "Genç olmak kolay mı?" temalı yarışmanın seçici kurulu şu kişilerden oluştu; Kamil Masaracı, Ercan Akyol, Ferit Avcı, Akdağ Saydut, Cihan Demirci.
Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeye göre; Sait Munzur 3ooo TL’lik birincilik, Mehmet Kahraman 2300 TL’lik ikincilik, Oğuz Demir 1.700 TL’lik üçüncülük ödülüne layık görülürken, Asuman Küçükkantarcılar ve Ömer Çam da 1.000’er TL’lik iki mansiyonu paylaştılar.

Altan Erbulak anısına "Bir sıcak kahkaha"
Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülünü Aytur Şahinbay, Jüri Özel Ödülünü Tuncer Özer ve Altan Erbulak Özel Ödülünü geçen yılda kazanan Kürşat Zaman, 18 yaş altı genç karikatürcüleri özendirme amaçlı Jüri Özendirme Ödüllerini de, Baret Kazazoğlu, Utku Kalıpçıoğlu ve Berk Selçuk aldı.
Seçilen karikatürlerden oluşan sergi açılışı ve ödül töreni, Antalya Gençlik Şenliği etkinlikleri sırasında 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Törenin ardından bu yılki yarışmada adına özel ödül verilen ve 1988'de yitirdiğimiz yazar karikatürist Altan Erbulak anısına "Bir sıcak kahkaha" adlı görsel sunumlu bir anma söyleşisi yapılacak.

Geçen yıl Ayrancıoğlu birinci, Çelikkol ikinci ve Selçuk üçüncü olmuştu
Geçen yıl ki yarışmada, Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu karikatürü birinci, İstanbul’dan Ali Herkül Çelikkol ikinci, Denizli’den Mehmet Selçuk üçüncü olurken, Balıkesir’den Mehmet Zeber ve Bursa’dan Mehmet Kahraman’ın karikatürleri mansiyona layık görülmüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü Antalya’dan Kürşat Zaman, Gazeteci Deniz Som Özel Ödülü’nü Sakarya’dan İlker Sermi, Jüri Özendirme Ödülü’nü de Antalya'dan 14 yaşındaki Ali Süvarioğulları, Cansu Kuyucu ve Ahmet Ünal almıştı.

Halim Utlu
halutlu@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder