19 Mayıs 2013

3.Kazım Koyuncu Festivali Sona Erdi!


3. KAZIM KOYUNCU FESTİVALİ SONA ERDİ
Karabağlar III. Kazım Koyuncu Çevre ve Müzik Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen birbirinden renkli ve coşkulu etkinlikler ile müziğe ve sanata doyarken, çevre etkinlikleri ile de bir kez daha çevre duyarlılığına dikkat çekti.
Yakalandığı amansız hastalık sonrasında genç yaşta hayata gözlerini yuman Karadeniz’in unutulmaz sanatçılarından Kazım Koyuncu anısına her yıl Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen “ Kazım Koyuncu Çevre ve Müzik Festivalinin” üçüncüsü 20 bine yakın Karabağlarlının izlediği Emre Aydın konseri ile sona erdi. Karabağlar Belediyesi ile EKAF ( Ege Karadenizliler Federasyonu) ın işbirliği ile Karabağlar Karafatma Parkı alanında düzenlenen festivalin ilk gününde etkinlik çerçevesinde çevre sorunlarına duyarlı sivil toplum örgütlerinin stantlarının açılışı ve bu kuruluşların etkinlikleri yer aldı. Aynı gece olumsuz hava şartları nedeniyle Özlem Tekin konseri ileri bir tarihe etlenirken, festivalde gözler Cumartesi gecesine çevrildi. Cumartesi gecesi önce Karadenizli mahalli sanatçı Selçuk Balcı, ardından ise merhum Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu sahne aldı. Etkinlikte son olarak sahneye çıkan genç sanatçı Emre Aydın oldu.” Hoşça kal, Son defa ve Soğuk Odalar “gibi başarılı yapıtlar ile gençlerin gönlünde taht kuran Emre Aydın Karabağlar ’da bir rekora da imza attı. Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in yaptığı etkinlikte Karafatma Parkını dolduran yaklaşık 20 bin Karabağlarlı Emre Aydın’ı gecenin geç saatlerine kadar dinledi. Tüm sanatçılara ve katılımcılara ayrı ayrı plaket veren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, festivale destek veren herkese teşekkür etti.
Çağdaş Sanatçılar Platformu, Karikatür ve Fotoğraf Sanatçıları şenlikte kendilerine ayrılan stantta karikatür ve fotoğraf sergisi açtı. Mustafa Yıldız ve Sezer Odabaşıoğlu karikatür, Selami Kalay fotoğraf sergisinde yer alan sanatçılar oldu. (Mustafa Yıldız)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder