19 Haziran 2013

30. Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


Polonyalı karikatürist Krzysztof Grzondziel'in 1.lik ödülü alan karikatürü

30. Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sonuçlandı!
Bu yıl 30. düzenlenen Uluslararası Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda kazananlar belli oldu.
77 ülkeden 2 bin 544 karikatürün katıldığı ve bu yıl 30'uncusu düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda 1'incilik ödülü, geçmişten günümüze savaşların yarattığı tahribatı anlattığı karikatürüyle, Polonyalı karikatürist Krzysztof Grzondziel'in oldu.

BİRİNCİ POLONYA'DAN
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Işıl Club'ta toplanan ve başkanlığını Çek Cumhuriyeti'nden Adolf Born'un yaptığı, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra, Robert Jnkoff ve Tan Oral'dan oluşan seçici kurul, finale kalan 234 eseri değerlendirdi. Seçici kurul değerlendirme sonunda Polonyalı Krzysztof Grzondziel'in karikatürünü 1'inciliğe değer buldu. Asuman Küçükkantarcılar'ın karikatürü 2'nci, Lüksemburglu Pol Leurs'un karikatürü 3'üncü oldu.

12 KARİKATÜR BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI
Ali Raşit Karakılıç, Paulo Verscchoeren, Rodrigo Machado Da Rosa, Sajad Rafeei, William Rasoanaıvo, Rafael Correra, Mojtaba Ejder Panah, Majid Amini, Jose Antonio Garci Nieto, Hamet Bazrafkan, Didie Sri Widiyanto ve Amir Catic'in karikatürleri de başarı ödülüne layık görüldü.

Yarışmada ödül kazanan karikatürlerin 19-29 Haziran tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergileneceği bildirildi. Yarışmada 1'inci olan karikatüriste 8 bin, 2'nciye 5 bin, 3'üncüye 3 bin 500, başarı ödülü kazanan 12 karikatüriste de 500'er ABD doları ödül verilecek.

ÖDÜL ALAN TÜM KARİKATÜRLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder