11 Haziran 2013

Güzelbahçe Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Güzelbahçe Belediyesi'nin Denizcilik Festivali kapsamında düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması'na yurdun dört bir yanından toplam 94 çizer 203 eserle katıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dr. Rıfat Mutlu, (Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Mustafa Yıldız (Karikatürist- Çağdaş Sanatçılar Platformu Sözcüsü), Sadık Pala (Karikatürist), Murteza Albayrak (Karikatürist ) ve Çağlayan Bilgen'den (Basın danışmanı) oluşan seçici kurul, titiz bir değerlendirme sonucunda ödüle layık eserleri belirledi.

Konusu “Serbest” olan karikatür yarışmasında
birincilik ödülünü Musa Gümüş, ikincilik ödülünü Oğuz Gürel, üçüncülük ödülünü ise Alperen Köseoğlu'nun eseri aldı. Osman Güral Suroğlu, Aşkın Ayrancıoğlu, Muammer Olcay mansiyon ödülüne değer bulunurken, Ercan Baysal 'Karikatürcüler Derneği', Burak Ergin 'Çağdaş Sanatçılar Platformu', Prof. Dr. Oğuz Makal ise 'Fikirland” özel ödülü kazandı.

Karikatürcülerin para ödüllerinin ve plakatlerinin 1 Temmuz'da düzenlenecek olan 3. Denizcilik Festivali'nde sahiplerine verileceği bildirildi. (Mustafa Yıldız)


Birinci - MUSA GÜMÜŞ


İkinci - OĞUZ GÜREL


Üçüncü - ALPEREN KÖSEOĞLU


Mansiyon - OSMAN GÜRAL SUROĞLU


Mansiyon - AŞKIN AYRANCIOĞLU

 Mansiyon - MUAMMER OLCAY


Karikatürcüler Derneği Ödülü - ERCAN BAYSAL


Çağdaş Sanatçılar Platformu Ödülü - BURAK ERGİN


Fikirland Özel Ödülü - OĞUZ MAKAL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder