03 Haziran 2013

Karikatürcüler Derneği ve Askerleri! (Özkan Olcay)


KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ ve ASKERLERİ..

Sanatçı el öpmez, sanatçının eli öpülür.. (M.kemal ATATÜRK)

Birgün bir sanatcı toplulugu atatürkün elini öpmek ister Atatürk ise buna karşı cıkar ve sanatçı el öpmez der, ardından biraz durakladıktan sonra Sanatcı el öpmez sanatcının eli öpülür der ve elini öptürmez..

Bu örnegi Atatürk'ü çok sevdigini söyleyen bazı çizerler için veriyorum çünkü tam tersini yapmaktalar..

* Bugün sizler yaşca Çok ilerlemiş çizgice angel boliganlarla yarışyor olabilirsiniz fakat bence sanatcı olamazsınız çünki sanatçı el ayak öpmez.

*Bugün siz adalet terazileri çizip her fırsatta adaletten bahsediyor olabilirsiniz fakat yapılan adaletsizliklere göz yumuyorsanız bence sanatcı sayılmazsınız çünkü sanatçı adaletsizlik ve menfaat çıkar gözetmez..

*Bugün sizin tablolarınız milyarlarca dolara satılıyor olabilir , Büyük üstad ve Bu camianı ağar ağbisi, hocası Arslanı olarak biliniyor olabilirsiniz fakat Çakalların ormanı parselleyip bitirmesine göz yumup seyirci kalıyorsanız bence sizde Sanatcı değilsiniz sadece iyi bir tüccarsınız ve görüş olarakta Adeta Siz ve sizler bu ülkede Yapılan her güzel şeyi yok etmeye yemin etmişcesine arap baharlarına özenecek derecede yobazlaşmış bir zihniyete sahip bir ekonomi ve barış düşmanısınız.

*Bugün sizler çiziyor olabilirsiniz fakat bunca eleştirilere haksızlıklara rağmen susuyor tepkinizi göstermiyorsanız bence gözünüz kör kulağınız sağırdır. çünkü sanatçı cesür yürekli ve haksızlıklar karşısında mücadele edendir.

*KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİNE GELİNCE...
Ne bekliyorsunuz? dernege diyecek hiç bir şeyim yok tabiki, niye mi?

Çünkü onları oluşturan sizlersiniz sizler böyle istediniz onlarda size bunu hazırladı ve sadece size özel öpülecek ellerini uzattı sizlerde öptünüz, yaladınız, yuttunuz.. Tabi tüm üyeler buna dahil degil. Dahil olanlar onlar zaten kendilerini biliyor. Bu yüzdendir ki benim için sizler sadece bir derneksiniz, sanatcı veya bir karikatürcü degilsiniz. Bu degerleri kesinlikle temsil edemezsiniz.

Sanatcı toplumun gören gözü, işiten kulağıdır. Siz dernek biatçileri ise bırakın toplumu, kendilerini ilgilendiren konuları dahi umursamaz olmuş fakat nerede bir güzellik var ise ona muhalefet eder olmuşsunuz. Size ne hükümetin toplum yararına calışmalarından siz önce kendinizi düzeltin. Gerçi niye düzeltesiniz ki? O zaman rakı masalarında nasıl cebinizi dolduracak, nasıl şişen göbeklerden gömlek dügmelerinizi ilikleyemeyecek hale geleceksiniz. Nasıl al gülüm ver gülüm diyeceksiniz? Gerci bunlardan birşey mi bayrak üzerinden ticaret yapanlar için?

Bizim en büyük ödülümüz morfinlenmemiş bir beynimiz , satılmamış bir kalemimiz, en önemlisi hayatımızı sürdüre bildigimiz bir onurumuz vardır. Çünki sanatcı yalakalık olsun diye el ayak öpmez.
Karikatür adına daha kaliteli ve evrensel birşeyler yazmak isterdim fakat sizin TÜRKİYE'DE KARİKATÜRÜ AYAKLAR ALTINA DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ bu ortam bunu gerektirdi maalesef..

BİTMEDİ...

Bir zamanlar benimde içinde bulunduğum Erdoğan beyin başı cektiği DQ gurubuna gelince,,

Bizlere dernegin yapmış olduğu haksızlıklardan bahsettiniz gel dediniz, geldik. Toplanalım dediniz,  toplandık.  Biz ve samimi çizer arkadaşlar sizin sonuna kadar arkanızda durduk. Fakat bence siz samimi değildiniz. Bunu bugün anladım,

Bir mücadeledir bugünlerde çizer arkadaşlarım yine dernegin yapmış olduğu haksızlıklara karşı tek başlarına bireysel olarak mücadele ediyorken maalesef bize öncülük etmesi gereken Erdoğan bey bir yorumunda aynen şöyle yazmış "bırakın dernekle uğraşmayı,  jürilerle uğraşmayı.Türkiyede neler oluyor ona bakın, onları çizin" demiş. Sorarım size biz kendimizi ilgilendiren asıl haksızlıklara karşı birşey yapamıyorsak TÜRKİYE İÇİN NE YAPABİLİRİZ?  Kaldı ki sizin normalde öncülük etmeniz gerekiyor olması lazımken bu mücadeleyi bırakın demiş olmanız sizin de bu dernegin, bu oluşumun bir parçası olduğunuzu düşünmemi sağlamaktadır.

Gercek sanatcı asla pes etmez, TAKİYECİLİK YAPMAZ.

Tek tememnnim tüm cizer arkadaşlarımın ben de yazsam ne değişecek ki demeden bu haksızlıklara karşı bir - iki cümlede olsa katkıda bulunmalarıdır. Bizler hayal kırıklığı yaşamış olabiliriz fakat bu işlerin düzelmiyecegi ve ADALETİN GELMİYECEGİ ANLAMINA GELMEZ.. Yeter ki pes etmiyelim ve unutmuyalım ki Karanlığın en yoğun olduğu an sabaha en yakın olan andır.

SAYGILARIMLA

ÖZKAN OLCAY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder