17 Temmuz 2013

Karikatür Serinliği!


KARİKATÜR’DE YAZ ETKİNLİĞİ; “HEM EĞLEN- HEM ÖĞREN”
Yaz aylarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesinin yaptığı karikatür çalışmalarına bir yenisini daha ekledik. Yaklaşık 70 çocuk ile Temmuz sıcaklarının kasıp kavurduğu şu günlerde karikatür ve mizahın sihirli ortamında serinlemeye çalıştık!

İzmir’in merkez ilçelerinden Bayraklı, Buca ve Karabağlar’da sürdürdüğümüz “Hem Eğlen- Hem Öğren” etkinliklerinde, çocukların ilk çizdikleri karikatürlerle mizah sayfası yaptık. Egede Bugün Gazetesi, Maydanoz mizah sayfasını kendilerine ayırdı! Belki de inanılması güç olanını hep birlikte başardık. Hayatlarında ilk kez tanıştıkları çizgiler, gazete sayfalarında yer aldı. Bunun müthiş gurur ve keyfi yaşandı. Ayrıca çalışmaların tamamlanacağı Ağustos ayında sergiler de açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ne ait 3 ayrı merkezde yürütülen çalışmalara yüzlerce çocuk katılıyor. Çok farklı kültür ve sanat etkinlilerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynanıyor ve hep birlikte topaçlar çevriliyor. Karikatür atölyesini tercih eden çocuklar hemen işin ciddiyetini kavramış durumda! Çok küçük yaşlarına aldırmadan, hocaları Mustafa Yıldız’a “Siyasi” karikatür çizmekte ısrar ediyorlar. Konu olarak da başta Gezi Parkı eylemleri geliyor. Zaten bu direnişte mizahın ne kadar ön plana çıktığı ortada değil mi! Karikatürün olmazsa olması muhalefeti gençlik meydanlarda yaşamıyor mu artık. Yıllardır karikatür ve mizahı sevdirmek için yaptığım çabalar, belki de meydanlara biraz katkı koymuştur. Ne dersiniz?

Not: Çocukların karikatürlerinden oluşan, son 3 haftanın maydanozları aşağıdadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder