29 Ağustos 2013

Ödüller Sahiplerini Buldu!


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, basının gerçekten özgür olduğu, susturulamadığı, gerçekten halkın ve toplumun sesi olduğu, basın çalışanlarına hukuksuzlukların değil onların emeğinin ve mesleğine saygının öne çıktığı bir ülke özlemini dile getirdi.
Bergamalı gazeteci merhum Şakir Süter anısına düzenlenen yarışmanın ödülleri Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisleri Hasan Şentürk Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle verildi. Törene Şakir Süter'in ailesinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, yarışmanın seçici kurul üyeleri, ödül alan gazeteciler, yakınları ve Bergamalılar katıldı. Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan ve Şakir Süter'in yaşam öyküsünü anlatan bir sunumun yapıldığı törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yarışmada ödül alan gazetecileri kutladı. Gönenç, "Umut ediyorum ki bu törenlerin üçüncüsünü, dördüncüsünü, beşincisini daha demokratik bir ülkede, basının gerçekten özgür olduğu, susturulamadığı gerçekten halkın ve toplumun sesi olduğu, basın çalışanlarına hukuksuzlukların değil onların emeğinin ve mesleğine saygının öne çıktığı bir ülkede bu törenleri devam ettiririz" dedi.
Törende Süter Ailesi adına söz alan Ali İhsan Süter, merhum Şakir Süter'in adını Bergama'da bir caddeye veren geçen dönem belediye başkanına ve meclisine teşekkür etti. Süter, konuşmasında, "Mehmet Gönenç kardeşime de Şakir Süter adını gazetecileri teşvik etme adına düzenledikleri bu yarışma için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Şakir Süter gibi gazetecilerin kolay yetişemediğini belirten Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz da onun Türk basın tarihinin önemli kişiliklerinden biri olduğunu dile getirdi. Yetişme çağında Şakir Süter'in gazeteciliğinden çok etkilendiğini anlatan Kamakam Kolsuz, anısını yaşatan yarışmayı düzenleyen Bergama Belediyesi'ne teşekkür etti. Törene katılan Bergamalı CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ise Şakir Süter gibi Kale Mahallesi çocuğu olmanın, Bergamalı olmanın çok özel bir duygu olduğunu dile getirdi. Yarışmanın seçici kurul üyesi, gazeteci – yazar Vecdi Altay, basında sansür ve otosansür uygulamalarına dikkat çektiği konuşmasında, "Yazarken kelimelere resmen takla attırıyoruz, hukukçu dostlarımıza danışıyoruz" diye konuştu. Altay, “Hani birileri diyor ya, 'Durmak yok, yola devam', ben de 'Yılmak yok, yazmaya devam' diyorum” diye ekledi.


Törende, Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda ödül almaya hak kazanan gazetecilere plaketlerin yanı sıra çeşitli armağanlar verildi. Dokuz Eylül Gazetesi’nden Gözde Kamay "Haber Ödülü"nü, Yeni Ege Haber Gazetesi’nden Emin Urgun "İnceleme - Araştırma Ödülü"nü, Gazete Poyraz’dan Özgür Gün "Röportaj Ödülü"nü, Ege’de Bugün Gazetesi’nden Mustafa Yıldız "Karikatür Ödülü"nü, Egeli Sabah Gazetesi’nden Ceyhan Torlak "Fotoğraf Ödülü"nü, Yeni Asır Gazetesi’nden Erdal Çarboğa "Ahmet Ünal Eroğlu Ödülü"nü, Kanal 35 TV’den Umut Karakoyun "Bergama Belediyesi Ödülü"nü, Ege Telgraf Gazetesi’nden Saadet Erciyas da "Juri Özel Ödülü"nü aldı. Bergama Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda ödül almaya hak kazananlar, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Barış İsteyen Gazeteciler Platformu Başkanı Vecdi Altay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çimen, Gazeteci Cengiz Güven ve İzmir Karikatürcüler Derneği Üyesi Karikatürist Sadık Pala’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesiyle belirlendi. - Ege Telgraf Gazetesi (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder