12 Eylül 2013

"Engelsiz Karikatürler" Manisa'da Sergileniyor!


“ENGELSİZ” KARİKATÜRLER MANİSA’DA SERGİLENİYOR.
 Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Fuaye Salonu’nda engellilerin toplum içindeki yeri ve insanların engellilere bakışını anlatmak amacıyla “Engelsiz Karikatürler” adlı karikatür sergisi açıldı. Sergi açılışına, Kültür Sosyal İşler Müdür Vekili Âdem Gökçe, Karikatürcüler Derneğinin Manisalı üyesi İbrahim Atabey, Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Pınarcı, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Kıvrak, İzmirli Çizerler Cemalettin Güzeloğlu, Ayten Köse, Devrim Demiral, Sadık Öztürk, Engin Boğaz, İlker Nazcan ve sanatseverler katıldı.


“Engelsiz Karikatürler” sergisi hakkında bilgi veren Karikatürcüler Derneği üyesi Manisalı çizer İbrahim Atabey, “Manisa Belediyesi’nin engellilerle ilgili çalışmalarını yakından takip ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına, Manisa Belediyesi görme engelliler için hissedilebilir yüzey yolu, bedensel engelliler için ise kaldırımlarda engelli rampası gibi birçok çalışma gerçekleştirdi.


Biz de engelli vatandaşlarımızın aramızda olduğunun farkındalığını yaratmak amacıyla bu sergiyi düzenledik. Sergimize katkı sağlayan Manisa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” diye konuştu. Serginin 15 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. (Mustafa Yıldız)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder