02 Eylül 2013

Sezer Odabaşıoğlu Milas Festivalinde!


ODABAŞIOĞLU VE KÖSTEPEN İKİLİSİ 3. ULUSLAR ARASI MİLAS FESTİVALİ’NDE 
Karikatürist-yazar-şair Sezer Odabaşıoğlu ile şair-ressam-karikatürist Zeynep Aslı Köstepen Milas’ta 09-14.Eylül.2013 tarihleri arasında okurlarıyla buluşacak, söyleşi ve imza yapacaklar. 
Milas Belediyesi’nin Bafa Belediyesi, Kıyıkışlacık Köy Muhtarlığı, Selimiye Belediyesi, Güllük Belediyesi, Boğaziçi Köy Muhtarlığı, Beçin Belediyesi ve  Ören Belediyesi işbirliğiyle 21 Ağustos 2013 tarihinde başlayan, 14 Eylül.2013 tarihinde sonlanacak olan Türkiye’nin en uzun, en soluklu ve en kapsamlı 3. Uluslararası Milas Festivali bünyesinde,  Milas’ta 09-14 Eylül 2013 tarihleri arasında kendileri için tahsis edilen stantlarında Odabaşıoğlu ve Köstepen şair-yazar kimlikleriyle okurlarıyla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacakları öğrenildi.İzmir doğumlu Zeynep Aslı Köstepen, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu. 10 yaşında Mehmet İnci Atölyesinde bir yıl Yağlıboya Resim Çalışmaları yaptı.1987-2013 yılları arasında sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında  sergi, koloni ve bienallere katıldı. Kişisel resim sergileri açtı. Şiir ve resimleri, karikatürleri kartpostal olarak basıldı, Ulusal ve uluslararası ödüller aldı. Turkish Paintings, SESAN, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, GESAM,WAG- Dünya Sanat Olimpiyatları Türkiye Komitesi üyesidir.Sanatçının yurt içinde özel koleksiyonlarda, kamu kurumlarında, müzelerde ve yurtdışında   Amerika, Fransa, Belçika, İtalya, Almanya,Yunanistan, Hırvatistan  gibi ülkelerin özel koleksiyonlarında,  müzelerinde eserleri bulunmaktadır.Şiir  kitabı bulunan sanatçı, çalışmalarına İzmir’deki atölyesinde devam etmektedir.


1948 yılında Akşehir’de doğan ve çeşitli sanatsal etkinliklerde bulunan Sezer Odabaşıoğlu’nun şiir, öykü ve günceleri çeşitli yayın organlarında yayınlandı.  1973 yılından bu yana karikatür çizen sanatçının ilk karikatürü Gırgır Mizah Dergisi’nde yayınlandı. Daha sonraları Akbaba, Zühtü, Çivi, Sanat Rehberi, Yeni Çuval, Tebessüm, Karakare, Öğretmen Dünyası, Zeytin Ülkesinde Sanat, Yeşil Akşehir ve Milliyet Sanat vb. dergilerinde yer aldı. Akşehir (Nasrettin Hoca), Gabrovo, Vercelli, Pescara, Knokke-Heist, Cuba, Ancona, Atina, Tokyo, Skopje, Mexico, Pıstoıa, Beringen, Trento, Amstelveen, Belgrad, Kruıshoumem, Duisburg, Foligno, Marostica, Gazi Magusa, Tayvan ve vb. gibi uluslar arası karikatür yarışma ve sergilerine katıldı. Karikatürleri, ulusal ve uluslar arası karikatür sergi ve albümlerinde yer aldı. On üç kez karikatür sergisi açan sanatçının karikatürleri, başta Tolentino Dünya Karikatür Müzesi’ne olmak üzere birçok Dünya Karikatür Müzesine alındı. Katıldığı ulusal ve uluslar arası karikatür yarışmalarında çeşitli ödüllere değer görülen sanatçı, ayrıca -aç çocuklara yardım- amacıyla birkaç karikatürünün satış bedelinin açlıkla mücadele alanında kullanılmasından dolayı “Waddingtons Cartoon Awards” tarafından “Onur Sertifikası” ile ödüllendirildi.Durakta Çizgi Var, (1989), Yaşayan Mizah Nasrettin Hoca, (1998) ve Temiz Çevre Temiz Yaşam, (2000), karikatür albümleri yayımlandı.   Öğretmenlikten emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşti. Edebiyat çalışmalarına yeniden hız kazandırdı.Tekerleme Mekerleme, Bir Avuç Tekerleme, tekerleme; Kız Gülü masal; Kız Önlüğü Uzun Olur, Yeşim ile Sokak Köpeği, Yeşim ile Depremzedeler, Yeşim ile Aranan Hırsız, Yeşim ile Çevreci Hüsnü Bey, Yeşim İle Yavru Kuşlar, Yeşim İle Kar Topu Savaşçıları, Yeşim İle Bisiklet Yarışçıları, Kiralık Bisiklet, Ekmekteki Para, ve Zemheri Zürafası, çocuk öyküleri; Çuval Kütüğü, Anneler Günü Sağanağı, çocuk romanı; Hayvan Bilmeceleri, Doğa Bilmeceleri, Sebze Bilmeceleri, Meyve Bilmeceleri, Giyecek Bilmeceleri, Organ Bilmeceleri, Eşya Bilmeceleri ve Taşıt Bilmeceleri, derleme-boyama; Nadir Bey Gibi Döverim Ha, Konuk Sevmez Konuk Zihni, mizah öyküleri, Kenar Süsüm Kuş ağaç Ve Ben, Söğüt Dalı Düdük, çocuk şiirleri ve Yarın Harika Olacak, gençlik romanı kitapları yayınlanan sanatçının şiir ve öyküleri, çok sayıda edebiyat dergilerinde yer aldı.Odabaşıoğlu, Karikatürcüler Derneği, Edebiyatçılar Derneği, MESAM ve BESAM üyesidir. (Mustafa Yıldız)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder