21 Ağustos 2015

KARİKATÜRCÜLERİN FUAR ETKİNLİĞİ


KARİKATÜRCÜLERİN FUAR ETKİNLİĞİ
Türkiye’nin ilk ve en eski fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı “Köklü geçmiş, aydınlık gelecek" sloganıyla 84. kez dünyaya “merhaba” diyecek.  28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında açık kalacak İEF öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Fuarı'nın hem geçmiş hem de gelecek olduğunu belirtti.  İEF'nin sadece ekonomi, sanat, sanayi ve teknolojiyi İzmir'de buluşturmadığını; bunun yanında barış, demokrasi ve insan haklarını da ön plana çıkardığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İEF sadece ekonomi değil aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin alabildiğine yaşandığı bir organizasyon. Dijital devrimle birlikte artık ülkelerin,  firmaların dünyaya buluşmasında, küresel dünyaya açılmasında fuarcılığın dışında birçok seçenekleri de var ama İEF gelişmesini sürdürüyor, sürdürecek. Günümüzde fuarcılık sektörel fuarlara, sektör altı niş fuarlara doğru kayıyor. Biz de Kültürpark'taki fuar binalarımızda 30 civarında fuar yapıyorduk ama İzmir fuarcılığını büyütmek için Fuar İzmir'i gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bu sokaklarda hayat var
Fuar çarsında bu yıl ilk kez "Kitap Sokağı" oluşturuldu. Lozan kapısından Kahramanlar Cumhuriyet kapısına kadar olan bölüm çarşı ve kitap sokağı olarak ayrıldı. Stant yerleşimleri sadece sokağın tek tarafına yapılarak ziyaretçilerin daha rahat gezmeleri amaçlandı. Sağlık Sokağı'nda kurumlara, il sağlık müdürlüklerine, hastanelere özel bir alan (2 ve 3 no’lu hol önü) oluşturuldu

Sanat Sokağı da bu yılın ilkleri arasında. Fuar uzun havuz bölümünde yer alan sanat sokağında  fuar süresince ücretsiz atölyeler hizmet verecek. Karikatür, okul öncesi eğitim atölyesi, çini, ebru, geri dönüşüm malzemeler, ahşap oyuncak boyama, bez  çanta boyama, cam işçiliği, kulink sanatı, evde tarım eğitimi, mask atölyeleri fuar süresince 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek.


İzmir Karikatürcüler Platformu (İZKAR), Sanat Sokağında karikatür atölyesinin yanı sıra karma karikatür sergisi de açacak. Fuarın bu yıl ana teması olan “Eğitim” konusunda çalışma yapan platform üyelerinden 40 çizer 40 karikatür ile katılacak. “Eğitimli” karikatürler adını taşıyan sergi fuar süresice görülebilir. Ayrıca mizah dergileri, karikatür albümleri ve katpostallarda yer alacak. Turan İyigün portre karikatür çizecek.


İZKAR, fuarda sadece bu etkinlikle sınırlı kalmıyor. 1 Eylül “Dünya Barış Günü”nde Gaziemir Blediyesi standında “İzmirli Çizerlerden Barış Karikatürleri” sergisi açacak. Sergi saat 20.00’de düzenlenecek törenle açılacak. Barış karikatürleri atölyesi yapılacak.


Platform üyesi Lütfü Çakın Bayraklı Belediyesi standında porter karikatür çizecek. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder