18 Eylül 2018

METAFOR ÇOCUK HAKLARI KARİKATÜR SERGİSİ - MERSİN


MESİAD Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Sanat Galerisi’nde Prof.Dr. Halis Dokgöz METAFOR ÇOCUK HAKLARI KARİKATÜR SERGİSİ

Karikatür Sanatçısı Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün karikatürlerinden oluşan “METAFOR ÇOCUK HAKLARI KARİKATÜR SERGİGİSİ” 21 Eylül 2018, Cuma günü MESİAD Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Sanat Galerisi Giriş Katında karikatür severlerle buluşuyor. Dokgöz’ün son dönem çalışmalarından 40 karikatürün yer aldığı sergi 21-30 Eylül 2018 tarihleri arasında açık kalacak. Sergi açılışında siz değerli basın mensuplarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı bildirmek isteriz.
Metafor Çocuk Hakları Karikatür Sergisi
Açılış Kokteyli
Tarih: 21 Eylül 2018, Cuma
Saat: 17.00
Yer: MESİAD Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Sanat Galerisi (Giriş Katı)
Palmiye Mahallesi 1221 Sokak No: 11 / Yenişehir - MERSİN
Tel: (0324) 329 50 71 (4 Hat)

Prof.Dr. Halis Dokgöz
Çorum’da doğdu. 1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999’da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Adli Tıp ihtisasını tamamladı. Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi (Prof.Dr.) olarak çalışmaktadır.
Karikatüre 1985’de başladı. İlk karikatürü aynı yıl “Kılçık” dergisinde yayınlandı. Daha sonra karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, Gümgüm, Akrep, Hallo, ArteFacto, Cumhuriyet, Bulvar, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, İspanya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Güney Kore, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Güney Kore, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı. Pek çok ortak ve karma sergiye katıldı. İlk kişisel sergisini 1991’de Ankara’da 2.Tıp Fuarı’nda açtı. Çocuk hakları üzerine karikatürlerini pek çok şehirde sergiledi.
1989’da “Güneşin Girmediği Yere” adlı ilk kitabını yayınladı. 2010 yılında Türk Tabipleri Birliği yayınlarınca “Çizgisel” adında ikinci kitabı yayınlandı. Karikatürleri yanında tıbbi illüstrasyonlar da yapmaktadır. Karikatürleri http://halisdokgoz.blogspot.com, Almanya‘da http://www.toonpool.com ve Brezilya’da www.brazsilcartoon.com sitesinde yayınlanmaktadır. 2015-2018 yıllarında günlük olarak Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde karikatürleri yayınlandı.

1 yorum:

  1. Tebrik ederim, çizgi romanlar, kitaplar ve Netflix belgeselleri hakkında yorumlarımı keşfetmenizi öneririm.
    https://forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil