11 Ekim 2018

7. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI 2018 ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI



7. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI 2018
ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri – 2018 ödül töreni Zeytinlik köyünde gerçekleştirildi...

Ödül kazananlara ödülleri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile festivale katılan konuk belediyelerin yetkilileri tarafından verildi...

          (11 Ekim 2018 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, 64 ülkeden 348 çizerin 802 eser ile katıldığı, 7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri – 2018 ödül töreni, 17. Zeytin Festivali kapsamında, Zeytinlik köyünde gerçekleştirildi.

          7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri – 2018 ödül törenine Shahram Rezai (İran), Oleksy Kustovsky (Ukrayna), Seyed Ali Miraee (İran), Galym Boranbayev (Kazakistan), Victor Crudu (Moldova), Norbert Van Yperzeele (Belçika), Hilal Özcan (Türkiye), Arben Meksi (Arnavutluk), İsmail Kar (Türkiye), Engin Selçuk (Türkiye), Firuz Kutal (Norveç) ve Halit Aytoslu (Türkiye) isimli çizerler katıldı. Ödül töreninde ayrıca, Özden Selenge, Mustafa Gökçeoğlu, Musa Kayra, Osman Balıkçıoğlu, Nevzat Şehitcan ve Mustafa Tozakı’ya “Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri” verildi.

          Ödül töreninde bir konuşma yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 64 ülkeden 348 çizerin 802 eser ile katıldığını belirterek, Dünya çizerlerinin yarışmaya olan ilgisinin çok yüksek olduğunu söyledi. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini vurgulayan Nidai Güngördü, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan hekese teşekkürlerini iletti ve konuşmasını şöyle tamamladı: “Zeytin barışın simgesidir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünya’ya barışçıl katkılarda bulunmak için elimizde fazla fırsat yok. Bu fırsatların en önemlileri kültür ve spor. Biz de kültürel bir faaliyet olan, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ile Dünya’ya şu mesajı vermek istiyoruz:  “Dünya’da barıştan yana olan Kıbrıslı Türkler var!”

          7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda dereceye giren çizerlere ödülleri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün yanısıra, festivale konuk olarak katılan belediyelerin yetkilileri, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu ve Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Düzenleme Komitesi Üyeleri tarafından verildi.

          7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – 2018 ödül töreni nedeni ile 4 gün süre ile Kıbrıs’ta ağırlanan konuk çizerler, 17. Zeytin Festivali açılış kortejine katılmanın yanısıra, Girne Ramadan Cemil Meydanı ile Zeytinlik köyünde yer alan 7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdiler ve canlı çizim çalışması yaptılar.

KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder