26 Nisan 2008

1.Ulusal Esere ve Emeğe Saygı Karikatür Yarışması Sonuçlandı.


1.Ulusal Esere ve Emeğe Saygı Karikatür Yarışması Sonuçlandı.

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞ Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Esere, Emeğe Saygı” konulu “Karikatür Yarışması” sonuçlandı.

Üretkenliği geliştirme, farklılıkları koruma, entelektüel kültür ve uygarlık alanlarını çağ aşamalarının getirdiği yeniliklere ve çağdaş dünya toplumuna kazandırma hedefine yönelik olarak Esere, Emeğe Saygı konulu yarışma Resim, Afiş, Logo ve Karikatür dallarında düzenlenmişti.

Bu yarışmalarla Avrupa Birliğine giriş sürecinde Fikri ve Sınaî Haklar alanında yaşanılan sorunların aşılması ve toplumun bütün alanlarıyla bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Karikatür Yarışması’nın Zuhal Çevik (Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema genel Müdürlüğü Temsilcisi) Tonguç Yaşar (Karikatürist), Erdoğan Bozok (Karikatürist), Osman Altıntaş (GESAM Temsilcisi), Akdağ Saydut (Karikatürist) oluşan jürisi 21 Nisan 2008 tarihinde toplandı. Jüri Başkanlığına Tonguç Yaşar seçildi.

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda Esere ve emeğe Saygı konulu Karikatür Yarışması’nın sonucu aşağıdaki gibi belirlendi.

Birinci : Kürşat Zaman
İkinci: Aşkın Ayrancıoğlu
Üçüncü: Alaaddin Çevikbaş
GESAM Özel Ödülü: Musa Gümüş
Mansiyon: Ergül Aktaş,
Mansiyon: Ömer Çam
Mansiyon: Ali Şur

Kürşat Zaman

Aşkın Ayrancıoğlu

Aladdin Çevikbaş

Ergül Aktaş

Ömer Çam

Ali Şur

Musa Gümüş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder