16 Nisan 2008

Disney Karakterleri Çizer Grubunun Son Üyesi Ollie Johnston Öldü!

'Pinokyo', 'Kül Kedisi', 'Peter Pan', 'Bambi' gibi klasikleşmiş çizgi filmleri hazırlayan sanatçıların sonuncusu Amerikalı Ollie Johnston 95 yaşında öldü.

Disney film stüdyolarından yapılan açıklamada, çizgi filmlere altın çağını yaşatan 9 kişilik çizer grubunun son üyesi Johnston'ın Washington eyaletinin Sequim kentindeki bir huzurevinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Los Angeles Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun Johnston, 1935'de Walt Disney tarafından kısa metrajlı çizgi filmlerde çalışmak üzere işe alınmış, 1937'de 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüce' ile uzun metrajlı yapımlara geçerek çocukların gönlünde taht kurmuştu.

Johnston ve çizer arkadaşları, daha sonra klasikler arasına girecek, 'Fantasia', 'Kül Kedisi', 'Alis Harikalar Diyarında', 'Uyuyan Güzel', 'Mary Poppins' ve 'Orman Kitabı' gibi uzun metrajlı animasyonlara imza atmıştı.

1978'de emekliye ayrılan Johnston, 2005'te Amerikan Başkanı George Bush tarafından, ABD'nin en prestijli sanat nişanı olan 'Ulusal Sanat Madalyası' ile onurlandırılmıştı. (Star)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder