25 Nisan 2008

Sinop'ta Düzenlenen 6.Ulusal Karikatür Yarışması Sonuçlandı.

ALADDİN ÇEVİKBAŞ

Sinop'ta bu yıl 6.'sı düzenlenen ve her yıl Türkiye'nin birçok ilinden katılımın sağlandığı Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Sinop'ta 44. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi'nde tören düzenlendi. Törene Vali Zeki Şanal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, bazı daire müdürleri ile öğrenciler ve kütüphane yetkilileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Semra Yalçın'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda "Uygarlık Yapısının Temeli Kitaptır" konulu 6. Ulusal Karikatür Yarışması'nda ilköğretim, lise ve dengi okul ile yetişkinler kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu kapsamda ilköğretim okulu kategorisinde birinci olan Sinop Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrencisi Esra Türk, lise ve dengi okul kategorisinde birinci olan Sinop İMKB Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Feriye Çevikoğlu ile yetişkinler kategorisinde yarışmaya Isparta ilinden katılarak birinci olan ALADDİN ÇEVİKBAŞ birincilik ödüllerini aldı.

Ayrıca yarışmaya Sinop, Antalya, Adıyaman, Adana, Trabzon, Balıkesir, Samsun ve Konya illerinden katılarak mansiyon ödülü almaya hak kazanan 12 kişiye de ödülleri verildi. Kitap dostu seçilen yetişkin ve çocuklar ile gezici kütüphaneden en çok yararlananların ödüllendirildiği etkinlik kapsamında 6. Ulusal karikatür Yarışması'na katılan eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı

ALADDİN ÇEVİKBAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder