13 Mayıs 2008

5.Çizgili Günler Şenliği İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Gerçekleşti.


5. ÇİZGİLİ GÜNLER ŞENLİĞİ
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Karikatür ve Satir konusunun farklı yönlerinin ele alındığı atölye çalışması, film gösterileri, söyleşi ve paneller 5-10 Mayıs tarihleri arasında Santralistanbul’da (Bilgi Üniversitesi) gerçekleşti. Her yıl çizgi ile ilgili farklı konu ve teknikleri ele alan şenliğin bu yılki konusu Türkiye’de Karikatür , özellikle de (satir) kara mizahtı.

Diyalog Derneği’nin desteği ile hazırlanan şenlik geçen yıllardan farklı olarak Bilgi Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi Santralistanbul’da gerçekleşti. Şenlikte film gösterileri dışında, konunun uzmanlarının katıldığı panel, söyleşi ve atölye çalışmaları yer aldı.

10 Mayıs’ta Turgut Çeviker Türkiye’de Karikatür Kültürü adlı bir konuşma gerçekleştirdi.Çeviker’in karikatür tarihi ile ilgili birikimi izleyicilerde ilgi uyandırdı.

Mehmet Çağçağ ve Galip Tekin Gır Gır’dan Bugüne Türkiye’de Mizah ve İfade Özgürlüğü; Gülay Batur ve Meral Onat Türkiye’de Kadın Karikatüristler konularını ele alan konuşma yaptılar, izleyicilerin de katıldığı konuşmalar sıcak bir havada geçti.

Hasan Efe, Galip Tekin ve Ersin Karabulut Türkiye’de Karikatür Eğitimi ve Sektörü konusunu ele aldılar. Hasan Efe’nin ortaya koyduğu farklı görüşler, diğer konuşmacılar ve izleyiciler tarafından da ilgi ile izlendi.

Konferans, panel ve söyleşilerle eş zamanlı olarak Espri Nasıl Bulunur? Çizgiye Nasıl Aktarılır? adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Başak Cömert, Arzu A. Girgin, Ceren Nefes ve Balca Ergener’in şenliğin düzenlenmesi ve aksamadan yürütülmesi için oldukça çaba gösterdikleri görüldü.

Hasan Efe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder