29 Mayıs 2008

Anadolu Üniversitesi’nin Kuruluşunun 50. Yıldönümü Nedeniyle 3. Uluslararası Karikatür Sergisi Açıldı!




-Büyük Boyutta Görmek İçin Resimlerin Üzerine Tıklayınız-

Anadolu Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle 3. Uluslararası Karikatür Sergisi Açıldı.


Anadolu Üniversitesi’nin 50. yılı etkinliklerinden biri daha Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde gerçekleştirildi. “Kutlama” konulu uluslararası karikatür sergisi 28 Mayıs Çarşamba günü Saat: 17.30 yapılan bir kokteylle Eskişehirli sanatseverlerin görüşüne açıldı. Sergide Semih Poroy, Kamil Masaracı, Tan Oral, Ercan Akyol ve daha başka tanınmış Türk karikatürcülerin yanında 29 ayrı ülkenin sanatçılarının da eserleri var.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi SÜRMELİ açılış konuşmasında 50. yıl etkinliklerinin çeşitli birimler tarafından yoğunlukla sürdürüldüğünü belirttikten sonra diğer sanat etkinliklerinin yanında karikatür sanatına da ilgi gösterdiklerini söyledi.

“Karikatür sanatçılarının üniversitemizin kuruluşunun 50. yılını böylesine bir sergi ile kutlamaları bizi çok memnun etmiştir. Sergiye Çin’den Makedonya’ya, Özbekistan’dan Brezilya’ya 29 ayrı ülkenin sanatçıları eserlerini gönderdi. Eskişehirli karikatürcüler de her zaman olduğu gibi ilgilerini esirgemediler. Bu eserler sergilendikten sonra müzenin arşivine alınacaktır. Hepsi sanatçılar tarafından müzemize bağışlanmıştır. Katılanlara teşekkür ediyorum”

dedi. “Gülerek, mutlu ve başarılı nice 50 yıllara” sloganıyla gerçekleştirilen sergiye katılanlara teşekkür belgesi de veren Sürmeli’ye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zühtü Atlan, Prof. Dr. Nezih Varcan, Prof. Dr. Atila Barkana da eşlik etti. Açılışta İstanbul’dan Tan Oral, Ankara’dan Sait Munzur, Bursa’dan Mehmet Kahraman, Eskişehir’den Atila Özer, Sertaç Ürer, Beytullah Heper, Pertev Ertün, Cengiz Çalış, Atilla Yakşi ve Erol Büyükmeriç Prof. Dr. Sürmeli’den teşekkür belgelerini aldılar.


Sergi 27 Haziran’a kadar gezilebilecek.

YER:
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri MüzesiAkcami Mh. Malhatun Sk. No: 6 Odunpazarı ESKİŞEHİR


SERGİ SÜRESİ: 28 Mayıs – 27 Haziran 2008

TEL: (222) 230 02 01 – (222) 335 05 80 / 1693

Müze hafta içi hergün 9.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir.


EGITIM KARIKATURLERI MUZESI
ekm@anadolu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder