29 Mayıs 2008

Karikatürist Çağrı Cebeci'nin Babası Şair ve Yazar Dilaver Cebeci Vefat Etti!


Karikatürist Çağrı Cebeci'nin Babası Şair ve Yazar Dilaver Cebeci Vefat Etti!
Bir süre önce kalp krizi geçiren ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ünlü şair Dilaver Cebeci 28 Mayıs çarşamba günü vefat etti.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce kalp krizi geçirerek Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cebeci, bu akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Özellikle bestelenen ''Türkiyem'' şiiriyle adını geniş kitlelere duyuran Cebeci'nin cenazesi, 30 Mayıs Cuma günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

TÜRK EDEBİYATINDA BİR KİLOMETRE TAŞI
Dilaver Cebeci, 1943'te Gümüşhane'ye bağlı Kelkit ilçesinin Dayısı köyünde doğdu.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Cebeci, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde İktisat Tarihi yüksek lisansı ve sosyoloji doktorası yaptı.
Cebeci, öğretim üyesi olarak görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden emekli oldu.
İlk şiiri 1965 yılında Defne dergisinde çıkan Cebeci'nin şiir, hikaye ve mizah yazıları, Devlet, Töre, Bozkurt, Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Güney Su, Ortadoğu, Hergün, Yeni Düşünce, Ayrıntılı Haber, Türkiye dergi ve gazetelerinde yayınlandı.
Cebeci'nin ''Hun Aşkı'' (1972), ''Şafağa Çekilenler'' (1984), ''Ve Sığınırım içime'' (1992) adlı şiir kitapları, kendi sesiyle şiirlerini okuduğu ''Kandahar Dağlarında Sabah Namazı'' adlı bir kaseti ile çeşitli kitapları bulunuyor.

Ayla Cebeci ile evli olan Dilaver Cebeci, karikatürist Çağrı Cebeci'nin de babasıydı.

Çağrı Cebeci'nin e-mail adresi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder