10 Mayıs 2008

Eseriniz Euro 2008’de Sergilenebilir!


İsteyen herkes futbolla ilgili filmden, fotoğrafa; heykelden karikatüre pek çok farklı alanda tasarımlarını www.nike1-1.com sitesine yükleyebilir.

Nike, Avrupa Şampiyonası için özel bir sergi projesi hazırladı.

Futbol Türkiye’de ve dünyada en çok izlenen sporlardan biri. Mahalle aralarından büyük stadyumlara kadar pek çok alanda oynanan futbol şimdi sergi salonlarına taşındı. Claudio Sinatti, Alice Hawkins, Joel Tettamanti gibi farklı sanat dallarıyla uğraşan 11 sanatçı proje için futbol temalı eserler yarattı.

Türkiye’de karikatürleriyle tanıdığımız Erdil Yaşaroğlu da proje için bir heykel yaptı. Şu an Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen eserler Haziran ayında Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2008’in gerçekleşeceği İsviçre’nin Basel kentine taşınacak ve Art Basel Fuarı’nda sergilenecek.

Nike’ın 1/1 projesi bu 11 sanatçının eserleriyle sınırlı değil. İsteyen herkes futbolla ilgili filmden, fotoğrafa; heykelden karikatüre pek çok farklı alanda tasarımlarını www.nike1-1.com sitesine yükleyebilir. Tasarım konusundaki tek sınırlama cinsellik, din, şiddet ve küfür içeren eserlerin projeye alınmaması. Projenin sonunda katılımcılar arasında bir yarışma yapılacak. Bu yarışma sonucunda seçilen 11 eser projede yer alan 11 sanatçının eseriyle birlikte dünyanın en önemli çağdaş sanat fuarı olan İsviçre’deki Art Basel’de sergilenecek...

Milliyet-Cumartesi
10.05.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder