02 Mayıs 2008

İDESBAS Karikatur Sergisi İstanbul'da!

-Büyük Boyutta Görmek İçin Resmin Üzerine Tıklayınız-

IDESBAS “Deri” Karikatürleri Yarisma Sergisi İstanbul’da 8 – 30 MAYIS 2008

izmir Menemen Serbest Bölge A.S (IDESBAS) tarafindan2006 yilindan itibaren düzenlemeye baslanarakgeleneksel kilinan “Deri” konulu, yarismalikarikatür sergisi istanbul’da açiliyor.
Schneidertempel Sanat Merkezi‘nde, 8 Mayis günüaçilacak sergide 2006 ve 2007 yıllarinda ilk üç dereceye giren karikatürlerle satin alinmaya ve sergilenmeye deger görülen karikatürler yer alacak.

Schneidertempel Sanat Merkezi‘nde açilacak sergide toplam 32 yapitin yer alacagi bildirildi.
izmir Menemen Serbest Bölge A.S (IDESBAS) Yönetim Kurulu Baskani H. Emre Berdi, düzenlemekte olduklari ulusal ölçekli karikatür yarismasi ile ilgili olarak su bilgiyi verdi:

“Üzerinde yasadigimiz Anadolu topraklari, deri isleme alaninda ilkçag’a uzanan bir geçmise sahip. Dolaysiyla dericilik bu topraklarin ilk zanaatlarindan birisi. Ayrica Orta Asya’dan göç yoluyla Anadolu’ya gelmis Türklerin de deri islemeyi ve deriden ürün yapmayi bildiklerini belge ve bilgiler ortaya koyuyor. Cumhuriyet döneminde ise yine dericilik önde gelen bir meslek dali olarak karsimiza çikiyor. Biz, bu denli varsil geçmise sahip, günümüzde önemli ölçüde dis pazar payi elde etmis dericiliğimizin sahip oldugu kültürel değerlere de sahip çıkma, onu kamuoyuyla paylasma adina degisik etkinlikleri programimiza almis bulunmaktayiz. ilk olarak Lütfü Dagtas’in,“Anadolu’da Dericilik” adli kitabini yayimladik. Karikatür de bu etkinliklerimizin önemli bir parçasini olusturuyor. 2006 yilinda ilkini gerçeklestirdigimiz yarismanin konusu genel anlamda“Deri” idi. 2007 yilinda bu kez “Deri giyim”basligi altinda yarismamizi düzenledik ve degerlendirmemizi yaptik. içinde bulundugumuz 2008 yili için ise “Ayakkabi” yi konu olarak belirlemis bulunmaktayiz.
2006 yilindaki yarismamizin seçici kurulunda degerli karikatürcülerimiz Semih Balcioglu, Ercan Akyol, Eray Özbek ve Ömer Çam seçici kurulda görev almislardi. ikinci yarismamizin seçici kurulu ise Muzaffer izgü, Tan Oral, Hicabi Demirci, Eray Özbek, Ömer Çam’dan olustu. 3. yarismamizin seçici kurulunda ise Turgut Ceviker, İzel Rozental, Eray Ozbek, Omer cam, Ahmet Ozturklevent gorev yapacak. İlerki gunlerde yeni sartname ve gecen senenin katalogu sanatcilarimiza ulastirilacak."

Yer:
SCHNEİDERTEMPEL SANAT MERKEZ
Bankalar Cd. Felek Sk. No.1 KARAKÖY
Bilgi için: Handan Önel
Tel: 0212 249 01 50
Email: sanat@schneidertempel.com

izmir saat kulesi karikaturculer grubu
saat.kulesi@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder