07 Haziran 2008

Öğretmen Karikatürcüye Yasak!

Fethi Özdenk

Dındik Mizah Dergisi


DINDİK DERGİSİ KOORDİNATÖRÜ VE ÇİZERİ FETHİ ÖZDENK' E KARİKATÜR ÇİZME YASAĞI!...

Daha önce Dındik yazarı Mahmut Kahraman'ı İstanbul Valiliğine şikayet ederek soruşturma açılmasını sağlayan Elazığ Valiliği, Şimdi de Dındik dergimizin ilk kurucusu, koordinatörü ve karikatüristi Fethi ÖZDENK'in öğretmen olması gerekçesiyle Dındik Mizah Dergisi'nde karikatür çizmesini yasakladı.10 mayıs 2008 tarihinde kendisine verilen bir tebligata göre Dındik ve Harput Çırası dergilerinde artık karikatür çizemiyecek ve yazı yazamıyacak.

Ne olacak bu Elazığ'ın hali? Ne olacak bu Elazığ Spor'un hali. Ne olacak bu Elazığlının hali. …vs" diye dert yanarak çoğalttığımız bu haller. Evet ne olacak, bizde merak ediyoruz gerçekten. Merak ederken de sorgulamadan geçmemek gerekir. Neticede iğne veya çuvaldızın ucu bizlere değiyor ise o zaman meşru her türlü savunma hakkımızı kullanmakta elzem ve meşrudur. Gerçekten Elazığlı olarak çok enteresan insanlarız. Halimizden ve ahvalimizden sürekli şikayet ederiz, ancak yapılan bir iş gördüğümüzde veya duyduğumuzda bunun bir Elazığ boyutu var ise bu işler, faydalı da olsa yermekten, engellemekten ve kötülemekten başkacada bir şey yapmayız.

Bizler Elazığ dışında gurbette Elazığ sevdalısı olarak, bir şeyler yapmaya, yine bir şeylere sahip çıkmaya çalışırken, sürekli önümüze engeller çıkarılmakta ve sürekli makamsal haklar aleyhimize kullanılmaktadır. Öncelikle yazarlarımızdan Mahmut Kahraman, eleştirel boyutlu yazılar yazdığı için çalıştığı kuruma şikayet edildi ve susturulmaya çalışıldı. Sonra yine yapılan haksızlık ve usulsüzlüklere karşı yazı yazan yazarımız M. Nafiz Koca hakkında olmadık şikayetler yapıldı. Sora ne oldu dersiniz ? İki dönemdir hiçbir sakınca görmeyen ve bu hususta memur olduğu için sanatsal ve edebi yazılar yazmasına, karikatür çizmesine izin verilen yazar-çizerimiz Fethi Özdenk'e her ne hikmet ise 07.05.2008 tarihli yazı ile daha önceki aynı olumlu gerekçelere dayanılarak bu kez olumsuz bir netice ile yazı yazması engellendi. Neticede yazarımızın dergimizde yazı yazamayacağı, karikatür çizemeyeceği yönünde engel çıkarılmış oldu. 07 Mayıs 2008 tarihli yazı ve gerekçesi doğru ise 18 Nisan 2007 tarihli yazı ile yazarımıza dergimizde yazması için neden izin verdiniz ? Yok eğer 18 Nisan 2007 tarihli yazı doğru ise şimdi neden izin vermiyorsunuz ? Soruyoruz şimdi Elazığlının Elazığlıya ne kasti var? Peki bu engellemelerle kim kazandı? Tabi ki kazanan yok. Kaybeden Elazığ ve Elazığlı var. Bu iki yazı örneğini Elazığlının insafına ve yorumuna bırakıyoruz. Bu konuda okurlarımızın yazılı tepkilerini bekliyoruz. Lütfen ihmal etmeyiniz. İlgili makamın da bu yanlışından dönmesini temenni ediyoruz.

Evet saydığımız yazarlarımız, bazılarının hoşuna gitmese de bir şeyler yapıyorlar, üretiyorlar, eleştiriyorlar; ancak kimsenin yaptığı işlere engel teşkil etmiyorlar. Kimsenin kişilik haklarına da saldırmıyorlar. Bizler yapılanı yıkar, üretileni engeller ve eleştireni susturursak işte o zaman hakikaten "ne olacak bu Elazığ'ın hali ? "derim.

Ali TİZİK
Dergi İmtiyaz Sahibi
dindik23@gmail.com

Fethi ÖZDENK’in e-mail adresi:
fethiozdenk@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder