27 Eylül 2008

Japonya’ya Çizgi Roman Tadında Bir Başbakan!

Japonya’ya çizgi roman tadında bir başbakan seçildi

Yeni başbakan Aso, Tokyo Havaalanı’nda Peach-Pit grubunun çıkardığı çizgi roman Rozen Maiden’i okurken görülünce ‘Rozen Aso’ lakabını kazandı.

Radikal gazetesinin haberine göre; Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) yeni lideri olarak muhafazakârlığı kadar komikliği ve gaflarıyla namlı eski Dışişleri Bakanı Taro Aso’yu seçti. Aso yarın parlamento oylamasının ardından başbakanlığa oturacak.

Muhalefetle başedemeyip üç hafta önce hem başbakanlık hem parti liderliğini bırakan Yasuo Fukuda’nın yerini alan Aso, ülkeyi skandallar yüzünden bir yılda iki lider eskiten LDP’nin zorlanacağı seçimlere taşıyacak. LPD geçen yılki seçimde Senato’da kontrolü kaybetmişti. ‘Olimpik nişancı’ Aso, Japon çizgi romanı mangaların sıkı takipçisi. Stanford Üniversitesi’nde okurken ailesinin harçlığın yanı sıra manga yolladığı Aso’nun çizgi ve animasyon merakı sürüyor. Bu yüzden mangaseverler arasında çok popüler. 2003’te Aso, Tokyo Havaalanı’nda Peach-Pit grubunun çıkardığı Rozen Maiden’i okurken görülünce ‘Rozen Aso’ lakabını kazandı. Kendisi 2007’de dışişleri bakanı olarak Uluslararası Manga Ödülü tesis etmişti.

Aso ayrıca gaf ustası. New York Times’a “Japonya’nın en saldırgan bakanıyım” demiş Aso’nun bir diğer vecizesi, “Başarılı ülke zengin Yahudilerin yaşamak istediği yerdir.” 2006’da ASEAN zirvesinde sahneye çıkıp elde sigarayla Humphrey Bogart’ın Kazablanka’daki rolünü taklit etmişti. Roma Katolik kilisesine bağlı 68 yaşındaki Aso, aynı zamanda eski Başbakan Şigeru Yoşida’nın torunu.

Kaynak:
NetHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder