23 Ekim 2008

"Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın" Nasreddin Hoca - Yazılı Desenler Sergisi Açıldı!



“BİLENLER BİLMEYENLERE ANLATSIN” NASREDDİN HOCA SERGİSİ AÇILDI
Nasrettin Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümü ve “2008 Nasrettin Hoca Yılı” nedeniyle düzenlenen “Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın” adlı sergi Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde Açıldı.
22 Ekim 2008 Çarşamba günü Saat: 17.30da açılan sergi izleyiciler tarafından ilgi ile karşılandı. Sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zühtü ALTAN, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehirli karikatürcüler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. Zühtü ALTAN; “Nasrettin Hoca; sadece Türkiye de değil “Türk” adının geçtiği her yerde iz bırakmış, hatta İran’da, Azerbaycan’da, Kuzey Afrika’da, Özbekistan’da, Türkmenistan’da, benzer adlarla sahiplenilmiştir.
Nasrettin Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümünde İzmir’den gelen sanatçılar Eray Özbek ve Cem Günen çok anlamlı ve değişik bir sergi hazırlamışlar. Serginin adını da hocanın bilinen bir fıkrasından esinlenerek “Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın” demişler. Üniversitem adına onlara teşekkür ediyorum” demiştir.
Bu sergide sanatçılar; Nasrettin Hoca’nın fıkralarına göndermeler yapmış, Eski devirde yaşayan, günümüzde yaşayan Nasrettin Hoca’yı anlatmışlar ayrıca özel bir desen ve kaligrafi ile levhalar oluşturmuş, 47 anlamlı eserin ortaya çıkmasını sağlamışlar. Desenlemeyi ve kaligrafik çalışmayı tanınmış karikatür sanatçısı Eray Özbek yapmış, sergi konseptini, senaryoları, espri ve metinleri Cem Günen seçmiş.
İkisi de mimarlık eğitimi almış, ikisi de görsel sanatlar alanlarında etkinliklerde bulunmuş çok yönlü ve üretken insanlar. Eray Özbek; “Estetik ve mizahi duyguları kıpırdatmayı amaçlayan” çalışmalarıyla ödüller almış, Türk karikatürünü yurtdışında da tanıtmış. Cem Günen ise öykü, şiir, denemeler yazmış, tiyatro ile ilgilenmiş.
Eray Özbek ve Cem Günen “Eskişehir’de sergi açmaktan onur duyduklarını belirttikten sonra , 21 Kasım’a kadar izlenebilecek sergideki karikatürleri Eğitim Karikatürleri Müzesi’ne bağışladıklarını da belirtmişlerdir.

ERAY ÖZBEK – CEM GÜNEN
“Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın”
Nasrettin Hoca – Yazılı Desenler Sergisi
Açılış: 22 Ekim 2008, Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 22 Ekim 2008 – 21 Kasım 2008

EGITIM KARIKATURLERI MUZESI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder