21 Ekim 2008

Gırgır’ın 21. Yüzyıl Versiyonu "ŞİZOFREN" Çıkıyor!


Gırgır’ın 21. Yüzyıl Versiyonu "ŞİZOFREN" Çıkıyor!

Çok kişilikli mizah dergisi sloganıyla tüm gazete ve dergi satış noktalarında yerini alacak olan "Şizofren" okurlarının karşısına çıkıyor. Şizofren, yerli mizah ve tamamen Anadolu kökenli bir çıkışla Gırgır’ın 21. yüzyıldaki işlevini üstlenmeyi planlıyor.

ANKARA (ANKA) - Çok kişilikli mizah dergisi sloganıyla tüm gazete ve dergi satış noktalarında yerini alacak olan "Şizofren" okurlarının karşısına çıkıyor. Şizofren, yerli mizah ve tamamen Anadolu kökenli bir çıkışla Gırgır’ın 21. yüzyıldaki işlevini üstlenmeyi planlıyor. Şizofren’in kuruculuğunu ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Ressam-Heykeltıraş Sait Zaimkeleş üstlendi. Anadolu Üniversitesi’nin öğrencilerinin de çizer kadrosunda olduğu Şizofren’de, Türkiye’deki var olan diğer mizah dergileriyle hiçbir bağlantısı olmayan birçok usta çizer ve yazar da yer alıyor. Türkiye genelinde dağıtımı yapılacak dergi ilk sayısında altmış bin adet basıldı. Merkezi İstanbul’da olan derginin Eskişehir’de de bir temsilciliği bulunuyor. Dergi, yarın okurlarının karşısına çıkıyor.

-ŞİZOFREN, GIRGIR’IN PEŞİNDEN GİDECEK-

Toplumsal mizahın tarafsızlığı ve özgünlüğünü kendine temel alan Şizofren, aynı zamanda mizahın güçlü eğitimci ve öğretici yanını da göz önünde tutup seviyeli, estetiği güçlü çalışmaların yer alacağı farklı bir tavırla kendini uzun yıllar var etmeyi planlıyor. Aynı zamanda bu alanda umut vaat eden genç çizerler için bir çıkış kendilerini sunmaları için prensipli yeni bir alan sağlamayı da yayın ilkelerinde yer veren, haftalık olarak okuyucuyla buluşacak olan dergi, renkli ve on altı sayfa formatında hazırlandı.Şizofren’in Kurucusu ve Yazı İşleri Müdürü Sait Zaimkeleş, "Şizofren dergisi bir dönemlerin Gırgır mizah dergisinin işlevini üstlenecektir" diyerek, derginin amacını gözler önüne serdi. (ANKA)

Kaynak:
HaberX

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder