08 Ekim 2008

Hürriyet'in Bayram Eki L-Manyak'a Protesto!

Hürriyet'in Bayram Eki L-Manyak'a Protesto!

Muhalif çizgisiyle tanınan L-Manyak dergisi Ramazan Bayramı'nda Hürriyet ile ücretsiz ek olarak dağıtılmasına okuyucularından tepki yağıyor.

Haber Merkezi / TİMETURK

Yıllardır anti-emperyalist tutumuyla tanınan karikatür dergisi L-Manyak Ramazan Bayramı süresince Hürriyet gazetesi ile ücretsiz ek olarak dağıtıldı. Muhalif duruşuna aykırı bir davranış olduğunu düşünen okuyucuları da L-Manyak'ı protesto etmek amacıyla Facebook'ta bir grup kurdu.

L-MANYAK'A SORULAR
"Hürriyet'in Bayram Eki: L-MANYAK...Protesto Ediyoruz" adıyla kurulan grup açıklamasında L-Manyak'a, "L-Manyak, muhalif çizgisini Hürriyet'le dağıtılarak korumaya devam edebilecek mi? Aydın Doğan’ın Recep Tayip Erdoğan ile olan çekişmesini Erdoğan aleyhine yaptığı söylemlerle kara dönüştürme amacına mı girdi? Yoksa Doğan Medya Grubu’nun bayram eki olarak mı sürdürecek geri kalan hayatını?" şeklinde sorular sorulmuş.

L-MANYAK SOL'U MEDYAYA MI SATIYOR
Gruba şu ana kadar 407 kişi üye olmuş. Üyeler yorumlarında L-Manyak'ın logosundan çizerlerine, kuruluşundan bugüne dek yaşanan sürecin değerlendirmesini yaparak, Sol'u medyaya sattıklarını öne sürüyor.

TAYYİP KAPAKLARININ MÜKAFATI MI?
Uzun süredir her hafta ısrarla Başbakan Erdoğan'ı kapak yapan Leman, son olarak Başbakan'ın Doğan Grubu gazetelerine boykot çağrısına da tepki göstermişti. Erdoğan'la büyük bir kavgaya tutuşan Aydın Doğan, Leman'ın bu fedakarca tavrını karşılıksız bırakmadı. Bayram süresince L-Manyak, Hürriyet gazetesi kadar tiraj yaparak ve hergün bedava dağıtıdı. Bu promosyon için yapılacak ödeme miktarından sonra, Leman'ın bağımsız çizgisini korumakta ne kadar başarılı olacağı tartışılmıştı.

Kaynak:
TimeTurk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder